[Hivatalos] Önálló sorozatot kap a Bad Batch!

A Star Wars hivatalos honlapján lerántották a leplet a 2021-ben érkező új animációs sorozatról, amely a The Bad Batch címet viseli!


A klónok háborúja záróévadának végeztével különféle pletykák röppentek fel arról, hogy merre halad tovább a Dave Filoni vezette Lucasfilm Animation. Visszatérő elem volt ezek közül az esetleges Lázadók-folytatás, de egyre több értesülést lehetett arról is olvasni, hogy A klónok háborúja széria kap valamiféle (újabb) folytatást. Ez utóbbit erősítette Gianni Aliottinak, A klónok háborúja és a Lázadók speciális effekt felelősének a koronavírus-járvány közepén posztolt tweetje, melyben a hetedik évad népszerűségére utalva nyugtatta a rajongókat:

„Öröm látni, hogy újra mennyire szeretitek a munkánkat A klónok háborúján. Továbbra is szeressétek őket és még többet csinálunk 🙂 Ne féljetek, a Lucasfilm Animation még mindig erős, még a COVID–19 idején is”

Aliotti tweetjét újabb találgatás-lavina követte, hogy mégis milyen irányban lehetne folytatni A klónok háborúját.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”6520″]

Nos, Filoni és csapata egy spin-off sorozatra tette le a voksát, amely a hetedik évad közkedvelt klónalakulatának, a Bad Batchnek a történetét folytatja.  A széria a különleges klónosztag hányattatásait követi végig a klónháborúk utáni időszakban, amely új helyzetet hozott a speciális alakulat számára (is). Hunter csapata merész zsoldosfeladatokat vállalva küzdenek azért, hogy megtalálják helyüket és céljukat ebben az új világban.

Clone Force 99 | Wookieepedia | Fandom
Echo és a Bad Batch (Wookieepedia)
KLÓNOK AZ UNDERWORLDBEN
George Lucas soha el nem készült élőszereplős sorozata, az Underworld is foglalkozott volna azzal, mi lesz a klónokkal a klónháború után. E sorozathoz találta ki George Lucas, hogy a klónok gyártása leállt, helyüket toborzott katonák vették át a Birodalomban. Ugyancsak az Underworldhöz találták ki a 79’s nevű klón vendégeket vonzó coruscanti bárt – az alapötlet az volt, hogy a klónok ide jártak vedelni, hogy elfelejtsék a 66-os parancsot. Arról, hogy mit érdemes tudni az el nem készült sorozatról, IDE KATTINTVA olvashatsz bővebben. (Földi Bence)

Agnes Chu, a Disney+ tartalomért felelős alelnöke a következőt nyilatkozta a sorozattal kapcsolatban:

„Megtiszteltetés volt nekünk a Disney+-nál, hogy elhozhattuk A klónok háborúja záróévadát az új, és a már meglévő rajongóknak. Nagy örömmel töltött el minket a világszintű reakció erre a mérföldkő-sorozatra. Míg A klónok háborúja a fináléjához érkezett, a mi partnerségünk a Lucasfilm Animation úttörő mesélőivel és művészeivel csak most kezdődött. Izgatottak vagyunk, hogy életre kelthetjük Filoni vízióját a Bad Batch következő kalandjain keresztül.”

A The Bad Batch kivitelező producere Dave Filoni mellett A klónok háborúján, a Lázadókon és az Ellenálláson is dolgozó Athina Portillo, valamint az utóbbi két szériában részt vállalt Brad Rau, továbbá Jennifer Corbett lesz. Carrie Beck és Josh Rimes szintén kap produceri feladatokat. A sorozatot összefogó és felügyelő rendező ezúttal Brad Rau lesz, ő veszi át a stafétát Filonitól.

[su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]Rau neve nem véletlenül juttatja eszünkbe Fenn Rau mandalore-i védelmezőt,[/su_highlight] neki köszönhetjük ugyanis a Lázadók sorozat Concord Dawn védelmezőiről szóló epizódját, de a második évad kétrészes, egy órás premierjének is egyik rendezője volt. A sorozat vezető forgatókönyvírójaként Jennifer Corbett szerepel, aki korábban az Ellenállás néhány epizódján dolgozott, munkássága leginkább az NCIS sorozatról ismert.