Impresszum

ZIRO.HU | STAR WARS HÍR- ÉS VÉLEMÉNYPORTÁL – 2018–2022

Mottónk: „Rendet teremtünk a káoszban.”


Főszerkesztő
Földi Bence (foldibence[kukac]gmail.com)

Főszerkesztő-helyettes
Kádas István (ikadas28[kukac]gmail.com)

Felelős szerkesztő
Kelemen Richárd „Rixon” (kericsi9[kukac]gmail.com)

Szerzők
Bede Attila (a.bede[kukac]citromail.hu)
Boros Bálint (boros.balint03[kukac]gmail.com)
Faragó Dániel (fadanny.mail[kukac]gmail.com)
Füle Miklós (fulemiklos[kukac]gmail.com)
Gaál Alexander (gaal.alexander[kukac]gmail.com)
Jégh Attila (jeghnemo[kukac]gmail.com)
Kajtár Virág (virag1999925[kukac]gmail.com)
Sólyom Zoltán
Szegvári Zoltán (szegvari89zoltan[kukac]gmail.com)

Korrektor
Tóth Zsófia (tothkazsofka[kukac]gmail.com)

Fordítások
Magos Bence

Cikkeiket köszönjük:
Barta Zoltán, Bódog András, Csuka Gábor, Fábián Péter, Gerendai Balázs, Gerő Tamás, John Hoey, Holchauzer Roland, Horváth Vivien, Jakab-Benke Nándor, Alex Kane, Képes Gábor, Kiss Norbert, Koncz Balajthy Edit, Könczöl Gábor, Lakner Dávid, Lukáts Tamás, Mike Tamás, Miyazaki Jun, Muchichka László, Mark Newbold, Pap Zoltán, Dennis Pellegrom, Petővári Attila, Péter Kamilla, Simon Zoltán, Szedlák Ádám Zoltán, Varga Csongor, Bryan Young, Zsótér Indi Dániel


A Ziro.hu előtörténete és missziója

Az alapító – Földi Bence – 2014-ben kezdett újságíróként foglalkozni a Csillagok háborújával, amikor a VS.hu-nál elindította a Heti Star Wars-pletykák (HSWP) sorozatot. Később ezt a Mediumon, blogként folytatta kisebb-nagyobb kihagyásokkal. 2016-ban aztán átnevezte a projektet Ziro, a hutt holoüzeneteire, egészen 2018 májusának végéig így írt olyan Star Wars-tartalmakat, amelyek akkori munkahelyén – a Magyar Nemzetben vagy annak online felületén – már nem fértek el. Az újság bezárását követően komolyabb szinten kívánt foglalkozni a Csillagok háborújával, ezért alkotta meg 2018 májusában a Ziro.hu-t.

Országos szinten jelentős SW-honlapot szeretnénk működtetni, amely exkluzív tartalmai révén hivatkozási pont lehet és képes különbözni a rajongói portáloktól. Szépen megalkotott szövegeinkkel az igényes hazai rajongókhoz szólunk, akik szeretnének új és exkluzív információkat megtudni, egyedi elemzéseket olvasni.

Tarts velünk!


Nevezd meg! – Ne változtasd! 4.0 (CC BY-ND 4.0)

A műveket szabadon megoszthatod. Másolhatod és terjesztheted a művet bármilyen módon vagy formában bármilyen – akár üzleti – célra is. Nem vonjuk vissza ezen engedélyeket míg betartod a licenc feltételeit.

Az alábbi feltételekkel:

  • Nevezd meg! – A szerzőt megfelelően fel kell tüntetned, hivatkozást kell létrehoznod a licencre és jelezned kell, ha a művön változtatást hajtottál végre. Ezt bármilyen ésszerű módon megteheted, kivéve oly módon, ami azt sugallná hogy a jogosult támogat téged, vagy a felhasználásod körülményeit.
  • Ne változtasd! – Amennyiben megváltoztatod a tartalmunkat, azt nem terjesztheted.
  • Nincsenek további megkötések – Nem szabhatsz meg más jogi vagy technológiai korlátozásokat, melyek megakadályoznának bárkit abban, hogy ezen licenc által engedélyezett bármely tevékenységeket folytassák.