[Pletyka] Megvan a Kenobi sorozat új írója

A relatíve ismeretlen Joby Harold vette át Hossein Amini helyét az egyelőre cím nélküli Kenobi sorozat írói székében – legalábbis a Variety így értesült.


Január végén írtunk arról, hogy az akkori pletykák szerint a Lucasfilm elégedetlen volt az egyelőre cím nélküli Kenobi sorozat addigi forgatókönyvírójának, Hossein Amininek a munkájával, akinek a helyére új embert kerestek. Mindez annak fényében volt érdekes fejlemény, hogy Amini évek óta kutatott a projekthez – erről és terveiről egy hosszabb interjúban mesélt korábban.

A Variety mostani információi szerint – amelyeket kezeljünk pletykaként, hivatalos megerősítés híján – Joby Harold lesz a projekt forgatókönyvírója a jövőben. A tévésorozatok világa nem ismeretlen Harold számára, aki a Netflixen futó Spinning Out és a WGN Americához köthető Underground szériák executive producere volt. A közelmúltban szintén executive producerként dolgozott a John Wick franchise harmadik darabján, valamint íróként Zack Snyder Army of the Dead c. sci-fi horrorját jegyezte legutóbb. [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]Íróként azonban egyelőre nincs sorozatos tapasztalata.[/su_highlight]

Az bizonyos, hogy Disney+-ra tervezett élőszereplős Star Wars széria forgatása [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]a tervezettnél később, nyár helyett jövő januárban kezdődik majd[/su_highlight] – erről Ewan McGregor beszélt januárban. Hozzátette:

„Egyáltalán nem olyan drámai a helyzet, mint elsőre hangzik. (…) A premier is ugyanakkor lesz, mint tervezték, a csúszás ezt nem érinti.”

Ugyancsak bizonyos, hogy [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]A mandalore-i első évadában a messzi-messzi galaxisban direktorként és cameo révén színészként is debütált Deborah Chow rendezi a minisorozatot.[/su_highlight] Hogy az hány részes lesz, az nem tiszta: a The Hollywood Reporter januári információi szerint az új forgatókönyvíró feladata lesz az is, hogy a tervezett hat epizód helyett négybe sűrítse bele a sztorit – de ezt az infót is kezeljük pletykaként.