Bejelentették A Köztársaság Fénykora második fázisát

Bár az első fázis tartalmai csak 2021 elején jelennek meg, a New York Comic Con virtuális The High Republic paneljében már a második fázis köteteit is leleplezték!


A panel házigazdája Susana Polo, a Polygon munkatársa volt, a beszélgetőpartnerei között pedig természetesen ott találjuk a híres Luminous Five tagjait, azaz A Köztársaság Fénykora kiadási projekt íróit: Claudia Grayt, Justina Irelandet, Cavan Scottot, Charles Soulet és Danel José Oldert. Mellettük Michael Siglain, a Disney–Lucasfilm Press kreatív igazgatója is ott ült, aki a kezdetektől kulcsszerepet játszott a projektben.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=ZIwWQ0DiNI0″%5D

A beszélgetés során a résztvevőket elsősorban az első fázishoz tartozó munkáikról faggatták, a Light of Jedi, az A Test of Courage és az Into the Dark kötetekről, valamint a The High Republic és a The High Republic Adventures képregényszériákról. A beszélgetés során a szerzők megosztottak néhány érdekességet a fő karaktereikről, mint például azt, hogy miként érzékelik az Erőt. A Light of Jedi főhőse, Avar Kriss például zeneként tekint az Erőre, míg a Burryaga Agaburry, a kötet vuki padawanja úgy tekint rá, mint egy erdőre, melyben ő csupán egy falevél. A többi karakter esetében is elmondható, hogy bár vannak sajátos tapasztalataik, mindannyian úgy érzékelik az Erőt, mint egy nagy egészt, amelynek ők csak apró részei. A szerzőket szintén kérdezték a karakterek fénykardjaikról, megtudtuk például, hogy a Cavan Scott által írt kéregénysorozat, a The High Republic főhőse, [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]Keeve Trennis két fénykardot hord, ami össze is illeszthető egyetlen, kétpengés fegyverré,[/su_highlight] de azt is, hogy az említett vuki jedi kétkezeskardja sokkal nagyobb és nehezebb, mint egy szokásos spádé, hiszen a vukik rendkívüli testi erejékhez készült.

[jnews_hero_9 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”7498,6077″]

Keeve Trennisről megtudhatuk, hogy övé volt az egyik első karakterdizájn. A képregényből különben a Polygonon új oldalak is megjelentek. A már ismert karakterek közül eddig egyedül Yoda felbukkanásáról tudunk, aki a The High Republic Adventures lapjain kap szerepet. Azt már tudtuk, hogy a zöld jedimestert most fiatalabb és tettrekészebb korszakában láthatjuk, de a fénykardja is gyakrabban fog aktiválódni.

Early concept art of Keeve Trennis from Star Wars: The High Republic
Korai Keeve Trennis látványterv Phil Nototól

A jedik mellett a mellékkarakterek is szóba kerültek, hiszen nem csak erőhasználók fognak szerepelni a művekben. Claudia Gray regényének főhőse, Reath Silas ugyan egy padawan, aki nem olyan járatos még az Erőben, mint mások, de rajta kívül fog szerepelni a kötetben egy olyan figura is, akit a szerzőnő úgy írt le, mint egy ifjú Matthew McConaughey egy űrhajón. Daniel José Older pedig az éra új „cukiságfaktoráról” rántotta le a leplet, Cham Chamról, aki [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]egyfajta malac–denevér–skorpió keveréknek tűnik és az egyik szereplő háziállata lesz.[/su_highlight]

Cham Cham looks like a cross between a bat and a pig, with a scorpion tail.
Cham Cham (Polygon)

Ahogy az lenni szokott, a friss bejelentéseket a panel legvégére tartogatták, ebből megtudhattuk, hogy a második fázis már

2021 nyarán érkezik.

Méghozzá új felnőttregénnyel, amelyet ezúttal Cavan Scott szerez, valamint egy ifjúsági regénnyel Justina Ireland, és egy fiatalabbaknak szóló történettel Daniel José Older tollából. De Soule is dolgozik valamin, erről ő maga írt a szeptember végi hírlevelében:

Szintén érdekesség, hogy [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]újra megjelennek majd kánonnovellák a Star Wars Insider magazinban,[/su_highlight] amelyek szintén A Köztársaság Fénykora projekthez fog kapcsolódni. Sőt az első történet már a decemberi számban megjelenik – a januári regény szerzője, Charles Soule írta! [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]Szóval így mégiscsak idén indul a projekt![/su_highlight]

[jnews_hero_7 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”7791,7707,7511,7025″]