Hivatalos: tényleg lassít a Lucasfilm a Star Wars filmekkel

A Disney közölte: 2022-ben érkezik a következő, egyelőre cím nélküli Csillagok háborúja film, azután minden második évben jön új, összesen három.

A Fox felvásárlását követő terveiről jelentetett meg hosszú közleményt a Disney magyar idő szerint kedd kora este. A közlemény – amelyet mi a Fantha Tracksnél láttunk először – a Star Wars filmekre is kitér. Kiderül belőle, hogy három, egyelőre cím nélküli alkotás követi a Skywalker-sagát lezáró Skywalker korát, méghozzá a következő sorrendben:

  1. 2022. december 16.
  2. 2024. december 20.
  3. 2026. december 18.

Arról nem szól a közlemény, hogy ezek a filmek összefüggnek-e, azaz egy trilógiaként tekinthetünk-e rájuk, vagy sem. Arról sem közöltek információt, hogy a két filmes projektből melyik valósul meg előbb, azaz Rian Johnson első filmjét látjuk-e előbb, vagy a Benioff & Weiss párosét. Annyit azonban a Celebrationről már tudunk, hogy Johnson, Benioff, Weiss és Kathleen Kennedy Lucasfilm-fejes ebben a hónapban ül össze, hogy megvitassák, merre kormányozzák tovább a galaxist.

Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója egyébként [su_highlight]tavaly ősszel beszélt először arról, hogy 2019-et követően lassítanak a filmes tempón.[/su_highlight] Akkor véleménycikkben érvelt Bede Attila amellett, hogy ennek a filmek minőségére nem lesz különösebb hatása, itt olvasható. Sokak szerint egyébként a Solo: Egy Star Wars-történet állítólagos bukása okozhatta a lassítást, arról azonban Füle Miklós írt remek cikkében, miért nem igaz, hogy a Solo megbukott volna. Itt olvasható.

Természetesen nem maradunk Star Wars nélkül abban a három évben sem,

hiszen idén november 12-én elindul a Disney+ streamingszolgáltatáson A mandalore-i. Iparági pletykák szerint jövő nyáron érkezhet A klónok háborúja záróévada. Lesz új szezonja az Ellenállásnak is, emellett élőszereplős Cassian Andor-sorozat is indul, valamint A mandalore-i második évada is biztosan elkészül.

Nyitókép: Halálosztagosok (gromit15 / Pixabay)

Hozzászólás