Kik segíthetnek az ellenállóknak a IX. részben?

Az idei Star Wars Celebration első panelje a IX. epizódról szól majd, valószínűleg ekkor mutatják be a film ízelítő előzetesét (teaser) is. Bizonyára sokakban felmerült a kérdés, hogy miről is szólhat majd a film. A mindenféle teóriákat elkerülendő, pusztán a tényekre alapozva érdemes szót ejteni arról, hogy mi lehet a sorsa az Ellenállásnak Az utolsó Jedik cselekményét követően.

Az utolsó Jedik című epizódban kevesebb mint 400 ember menekült Snoke vezér elől. A Crait bolygóra kevesebb mint 10 szállítóhajó jutott el, és a lépegetők elleni küzdelemben is sok ellenálló vesztette életét. A bolygót a túlélők Rey segítségével, és a Millennium Falcon fedélzetén hagyták el, és a film alapján úgy fest, hogy ez az egyetlen hadrendbe állítható hajójuk. Leia vészjelzésére ugyanis senki sem reagált a Galaxisból. Vajon Leiának és az Ellenállásnak ezzel minden reménye szertefoszlott volna a szövetségesek összegyűjtésére és csupán egy „sólyomnyi” ellenálló akad, aki szembeszállhat az Első Renddel?

A válasz röviden: nem.

[su_highlight]A terjedelmesebb válasz a Battlefront II., a Star Wars: Ellenállás, valamint a Poe Dameron képregénysorattal kapcsolatos spoilereket tartalmaz![/su_highlight]

A lehetséges szövetségesek felsorolását kezdjük Az utolsó Jedik zárójelenetéből elhíresült „Seprűs Fiúval”, Temiri Blaggel. A fiúcskáról kiderül a film végi rövid jelenetben, hogy erőérzékeny, és a záróképek között láthatjuk, hogy a kezén ott van Rose Lázadás korabeli gyűrűje. Egy lehetséges apró szikra az Első Rendet elemésztő tűzhöz.

Ha már tűz, térjünk át a Battlefront II-ből megismert Inferno Osztagra. Iden Versio és Del Meeko, az Osztag két oszlopos tagja a Birodalom összeomlása után összeházasodtak és hamarosan megszületett lányuk, Zay Versio. Harminc évvel a jakkui csata után azonban az Első Rend kiderítette, hogy Del elvezetheti őket Luke Skywalkerhez, mely információ Del Meeko halálba került. Zay ezután együtt harcolt Iden és barátja, a duroi [su_highlight]Shriv Suurgav[/su_highlight] oldalán az Első Rend ellen. Utolsó küldetésük során bejutottak a Retribution csillagromboló fedélzetére, ahol hozzájutottak az Első Rend csatahajójának (Dreadnaught) tervrajzaihoz. Iden nem jutott ki a csillagrombolóról, de a lánya és Shriv igen, így rájuk hárult a feladat, hogy leszállításk az informaciót. Az Ellenállás bázisára, a D’Qarra épp annak evakuálásakor értek oda és Leia máris új küldetést bízott rájuk: a Külső Gyűrűbe kellett menniük, hogy szövetségesek után kutassanak. Az Inferno Osztagról egyelőre ennyit tudni.

honkaeoe5ep6.gif

A D’Qarra igyekezett egy másik Ellenállás-közeli sejt is.

A közelmúltban az első évad végéhez ért a Star Wars: Ellenállás című sorozat, mely Kazuda Xiono, az Új Köztársaság pilótájának történetét követi nyomon, akit Poe Dameron szervezett az Ellenállásba azzal a megbízással, hogy kémkedjen a Colossus nevű töltőállomáson. Kaz sok borsot tört az Első Rend orra alá (elég esetlenül), miközben próbált megfelelni hajómechanikusi álcájának is. Az évad második felében azonban az Első Rend mindenféle cselekkel és mondvacsinált szabályokkal egyre inkább átvette a hatalmat a Colossus állomás fölött, a velük ellenkezőket pedig fogságba ejtették és elszállították az állomásról. Mivel a sorozat utolérte a 7. epizód történéseit, így sokkoló volt látni ahogy elpusztultak a világok a Starkiller Bázis tüze nyomán, közöttük a Hosnian Prime, Kaz otthona. A Colossus állomásról végül kiderült, hogy igazából egy hatalmas hajó, így Kaz-nek és társainak esélyük nyílt megszabadulni az Első Rend és Pyre parancsnok egyre szorosabb markából. Kaz – miután eltávolították a katonákat az állomásról –  megbízta nikto barátját, Neekut, hogy aktiválja a hiperhajtóművet  és táplálja be a navigációs komputerbe a D’Qaron található ellenálló bázis koordinátáit. A hiperűrbe lépés sikeres volt ugyan, Neeku azonban nem tudta a teljes koordinátát betáplálni, így ismeretlen helyre utaztak a sorozat hősei. Ennek köszönhetően szerencséjükre nem futottak bele az Első Rend és az Ellenállás csatájába. A sorozat ezzel fejeződött be, izgalommal várom, hogy tudnak segíteni az Ellenállásnak a következő évadban.

[su_box title=”Milyen volt az Ellenállás és mit hozhat a következő évad?” style=”soft” box_color=”#5e2d79″]Az évad második felében már olyannyira jó volt minden egyes epizód, hogy azon őszintén meglepődtem. Amikor pedig lezárult az első évad, be kellett ismernem magamnak, hogy tévedtem: az Ellenállás kifejezetten élvezetes volt. RÉSZLETEK ITT[/su_box]

A D’Qarra  nemcsak érkeztek ellenállók, hanem távoztak is onnan, mielőtt az Első Rend lecsapott volna a bázisra. A VIII. epizódban láthattuk, hogy Poe Dameron egyedül felrepül az ellenség flottájához, hogy húzza az időt a bázis kiürítését segítve. [su_highlight]Sokan veszélyesnek gondolhatták ezt az akcióját és az általa vezetett Fekete-osztag tagjai (Suralinda Javos, Karé Kun, Jessika Pava, Temmin Wexley) is hasonlóan vélekedtek.[/su_highlight] Ők azért nem tarthattak Poe-val, mert Leia megbízta őket, hogy kutassák fel szövetségeseiket.

Suralinda Javos egy különösen érdekes és fontos csapattag, mert fő profilja az újságírás, így hatni tudott mindazokra, akikhez eljutott a tudósítása. 

Suralinda Javos (365starwars.com)

A Poe Dameron képregénysorozat utolsó számai a csapat két küldetését mutatják be. Az első Pastoriára vezeti hőseinket, ahol a király megvezeti az osztagot és felhasználja őket a politikai ellenfele ellen, majd nyíltan felvállalja, hogy az Első Renddel szimpatizál és bolond aki nem így tesz. E kudarcot követően a második küldetésük az Ikkrukkra irányítja őket, ahol az Első Rend által bombázott város segítségére sietnek. Bár majdnem megsemmisül a teljes osztag a hatalmas túlerővel szemben, sikerül informálniuk Poe-t hogy milyen reménytelen a sorsuk. A Fekete osztag vezetője a hír hallatán Leia engedélyével elhagyja a Craitról menekülő Falcont és bajtársai segítségére siet, megmentve a csapatot és a bolygót a pusztulástól. Az Ikkrukk népe  ezt követően biztosítja a Fekete-osztagot, hogy az Első Renddel felveszik a harcot a szektorban.

Utoljára még meg kell hogy említsem Delilah S. Dawson augusztusban mejelenő könyvét a Galaxy’s Edge: Black Spire-t melynek főszereplője a Phasma könyvből megismert kém, Vi Moradi lesz. Leia őt is azzal bízza meg, hogy menedéket és szövetségeseket keressen az Ellenállás számára,  így jut el a Batuura, ahol a legkevésbé sem szívesen látott vendég. A saját és a Galaxis túléléséhez fel kell kutatnia a Batuu hőseit, hogy a színes csapattal meggyújtsák az ellenállás tüzét a Batuun, mielőtt az Első Rend kioltja a szikrát.

[su_box title=”Irány a Batuu!” style=”soft” box_color=”#5e2d79″]Lucasfilm remekül beágyazta a helyszínt az eddigi történetek fonalába,hiszen a Batuu világát a Star Wars univerzum számos jól ismert alakja felkereste. A Klónok háborújaidejében Anakin Skywalker itt találkozott először Mitth’raw’nuruodóval (röviden: Thrawn), akivel közös szövetségben keresték Padmé Amidalát. A szenátor egy titkozatos Konföderációs állomás utáni nyomozás során tűnt el. A Birodalom idején kettősük – immár Vaderként és sokak kedvenc birodalmi admirálisaként – visszatért a bolygóra Palpatine utasítására egy komolyabb nyomozás erejéig. A Birodalom két legerősebb „eszköze” mellett kedvenc galaktikus csirkefogóink is megfordultak a bolygón. Az egyik legszórakoztatóbb kalóz, Hondo Ohnaka például egy szállítási vállalkozást alapított itt Ohnaka Transport Solutions (Ohnaka Szállítmányozási Megoldások) néven.  Hondo szállítóhajója ráadásul nem más, mint az ideiglenesen hozzá kerülő Millennium Falcon! RÉSZLETEK ITT[/su_box]

A fentiekből azt láthatjuk, hogy bár teljesen reménytelennek tűnik az Ellenállás helyzete, nagyon sok helyről érkezik, érkezhet még segítség. Kíváncsian várom az Ellenállás második évadát, amiben biztos hogy sok új szövetséges és ellenség fog felbukkanni és várom a fent említett könyvet is, amiből jobban megismerhetjük a Star Wars és a Disney eddigi legnagyobb projektjét a Galaxy’s Edge-et és a Batuut!

Nyitókép forrása: SlashFilm

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s