Ahsoka a köbön – Hírösszefoglaló a Celebration harmadik napjáról

Dübörög a Star Wars Celebration és naponta újabb és újabb érdekességek derülnek ki a készülőfélben lévő (vagy a már elkészült) Star Wars-tartalmakról. A Celebration harmadik napja mondhatni Ahsoka körül forgott.


Már a Celebration első két napján is számos izgalmas információ derült ki a készülő projektekről: az első nap például  megtudhattuk mikor jön A mandalóri harmadik évada, mi lesz a John Watts által fejlesztett titokzatos sorozat, és még egy előzetest is kaptunk az augusztus végén debütáló Andor szériához. A második napon az új Lego animációs filmről, a Jedi: Fallen Order folytatásaként érkező Jedi: Survivor játékról, valamint a Köztársaság Fénykora időszakában játszódó, a legkisebb padawanokat megcélzó Young Jedi Adventures sorozatról rántották le a leplet.

[jnews_hero_skew hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”11613,11631″]

A mandalóri

A harmadik napon Dave Filonié volt a főszerep, a kalapos zseni előbb a Mando+ című panelen lépett fel Jon Favreau, valamint A mandalóri olyan sztárjainak társaságában, mint Pedro Pascal, Carl Weathers, Giancarlo Esposito, Katee Sackhoff, Temuera Morrison vagy Rosario Dawson. A panelen megjelentek Pedro kaszkadőrei is, illetve az első két évadban rendezői feladatokat ellátó Rick Famuyiwa is. Utóbbi kapcsán az is kiderült, hogy ő a harmadik évadban már nemcsak rendezőként, hanem kivitelező producerként is felügyelte a munkát.

Favreau kifejtette, büszke arra, hogy A mandalóri új nézőket hozott a Star Wars-filmeknek és animációs sorozatoknak is a Disney+-on keresztül. Filoni pedig arra kérdésre, hogy mit akar a Star Warstól a Disney+-on, annyit válaszolt:

„Még többet”.

A résztvevőknek a helyszínen egy kis kedvcsinálót is levetítettek a harmadik évadból, mely részben megegyezett az első nap bemutatott videóval, ám hosszabb volt és új jeleneteket is tartalmazott. Ezekben a résztvevői beszámolók szerint szerepelt a meggyötört Mandalore bolygó, építés alatt álló csillagrombolók, hajókból kiugráló mandók, illetve anzellaiak is – talán éppen Babu Frik, vagy legalábbis a fajtársai.

Kép
A csapat (Star Wars / Twitter)

Ahsoka

A meglepetések azonban lényegében csak ezt követően jöttek, amikor a szó az Ahsoka szériára terelődött a panelbeszélgetés során. A sorozatot természetesen Filoni mellett a címszereplőt alakító Rosario Dawson képviselte, azonban egyszer csak begördült egy újabb sztár a színpadra: maga Chopper, a Lázadók animációs sorozat szószátyár asztromech droidja!

A jelenlévők ezúttal is kaptak egy kis kedvcsinálót, mely lényegében megerősítette azt a sejtést, hogy Ahsoka széria lényegében a Lázadók folytatása lesz. A Szellem legénységéből a szerencsések megpillanthatták a videóban Hera Syndullát, valamint Sabine Wrent is, aki a széria egyik főbb szereplője lesz. A Lázadók fináléjában látott, a Szellem legénységét ábrázoló falfestményt is rekonstruálták a sorozathoz. Ráadásul hivatalosan is bejelentették, hogy Sabine-t a korábban pletykált Natasha Liu Bordizzo alakítja, aki maga is csatlakozott a színpadon Filoniékhez.

Kép
Natasha Liu Bordizzo és Rosario Dawson (Star Wars twitter)

Bordizzo elmondta, hogy tudja, hogy sokaknak mennyire sokat jelent Sabine, és hogy mindenki szeretné látni a Lázadók legújabb fejezetét, és amit meg is érdemlünk.

Tales of the Jedi

Filoni később egy új animációs projektet is leleplezett a Celebration harmadik napján. A Tales of the Jedi egy rövid epizódokkal operáló animációs antológiasorozat lesz az előzményfilmek időszakának jedijeiről. A széria A klónok háborúja hetedik évadja és a The Bad Batch animációs stílusával készült. Filoni elmesélte, hogy a történeteket A mandalóri forgatása miatti repülőútjai során írta.

A sorozat három epizódja Ahsokára fókuszál. Ezekben a togruta lány életének különböző szakaszait mutatják be, inkább képekkel, mintsem hosszú dialógusokkal mesélve. Az epizódokban láthatjuk Ahsoka kiskorát (az édesanyjának a hangját az iden Versiot is megszólaltató Janina Gavankar kölcsönzi), illetve azt is, ahogy később szembe néz egy inkvizítorral. Az első, körülbelül 15 perces Ahsoka-epizódot le is vetítették a helyszínen.

Kép
Baby Ahsoka és édesanyja a Tales of the Jediben (Star Wars / Twitter)

Ám korántsem csak Ahsokáról szól majd a sorozat, lesznek például olyan epizódok is, melyek a fiatal, még a Jedi Rendben szolgáló Dooku grófot mutatják meg, ráadásul ifjú padawanját, Qui-Gon Jinnt is láthatjuk.

A kis Qui-Gon hangját ráadásul Liam Neeson, valamint a fia, Micheál kölcsönzik! 

A helyszínen a széria kedvcsináló előzetesét is levetítették. A Jedi Templomra és a jedikre fókuszáló sorozatban többek között Mace Windu, Tera Sinube, Yaddle és Bail Organa is feltűnik majd. A széria zeneszerzője ezúttal is az animációs projekteknél már jól megszokott Kevin Kiner.

Kép
A fiatal Dooku (Star Wars Holocron twitter)

A szériára nem is kell sokat várni, már idén ősszel érkezik a Disney+-ra!