Új Star Wars-játékon dolgozik a Project Ragtag korábbi rendezője

Nem várt bejelentés érkezett 2022. április 19-én: a törölt Project Ragtag egykori kreatív rendezője, Amy Hennig egy új Star Wars-játékon dolgozik. Az új videójáték egy történet központú, akció-kaland lesz a messzi-messzi galaxisban.


A Lucasfilm Games és a Skydance New Media fejlesztőstúdió megállapodott egy vadiúj Star Wars-játék fejlesztésében Amy Hennig kreatív fejlesztővel az élen. Hennig neve ismerős lehet, a nő egy igazi videójátékos veterán, akihez olyan címek fűződnek, mint a Legacy of Kain, a Battlefield: Hardline, vagy az igen népszerű Uncharted-széria. Korábban ő volt a felelős az EA Visceral Games stúdiójánál készülő Project Ragtag munkacímű akció-kaland Star Wars játékért. A projekt sajnos sosem látott napvilágot, mert még a megjelenés előtt törölte az EA az elhúzódó fejlesztés és költségek okán.

[jnews_hero_7 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”1527,7538,7412,7872″]

A Ragtag ambiciózus volt, azonban Hennig munkamorálja ütközött az EA vállalati kultúrájával és a projekt szépen lassan zátonyra futott.

[jnews_hero_9 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”1703,2412″]

Most úgy tűnik, Hennig visszatalált a messzi-messzi galaxisba, ugyanis a saját stúdiójával állapodott meg a Disney és a Lucasfilm Games.

„Gyakran leírtam már, hogy a Star Wars 1977-es megtekintése után újrakábelezte a 12 éves agyamat és kitörölhetetlenül formálta a kreatív életemet és jövőmet. Nagyon örülök, hogy ismét a Lucasfilm Gamesszel dolgozhatok együtt, hogy interaktív történeteket mesélhessünk ebben a galaxisban, amelyet imádok”

– mesélte Hennig. „Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy újra együtt dolgozhatunk Amy-vel. Ő és a Skydance New Media csapata rendelkezik azzal a tehetséggel és az ambícióval, amellyel egy egyedülálló Star Wars-kalandot hozhatnak létre” – mondta Douglas Reilly, a Lucasfilm Games alelnöke. „A narratívára épülő és magával ragadó interaktív szórakoztatásról alkotott elképzelésük nagyon izgalmassá teszi ezt az együttműködést. Keményen dolgozunk a tapasztalt és tehetséges fejlesztőkből álló csapatukkal, és már alig várjuk, hogy többet is megoszthassunk a Star Wars-rajongókkal, amikor eljön az ideje” – fogalmazott az alelnök.

A Skydance New Media egy új videójátékos stúdió, a Skydance Media produkciós filmstúdión belül. Amy Hennig és az EA-től kivált korábbi üzlettársa, Julian Beak producer alapították ketten még 2019-ben. [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]Az új fejlesztőstúdió célja, hogy hagyományos játék- és streamingplatformok számára készítsenek interaktív élményeket.[/su_highlight] Megalakulása óta olyan fejlesztőkből és művészekből álló csapatot gyűjtöttek össze, akik több évtizedes AAA-tapasztalattal rendelkeznek az akció- és kalandjátékok terén, valamint film, a televízió, a játékok és a képregények világából érkező kreatív tanácsadók is vannak a cégben. A stúdiónak már van egy igen vonzó projektje, ugyanis 2021-ben megállapodtak a Lucasfilm testvércégével, a Marvel Entertainmenttel, hogy egy teljesen új játékot készítsenek, eredeti történettel és az ismert Marvel-karakterek új megközelítésével.

„Nem is lehetnénk boldogabbak, hogy a Lucasfilm Gamesszel dolgozhatunk” – mondta Beak, a Skydance New Media ügyvezető alelnöke és igazgatója. Így folytatta:

„Alig várjuk, hogy egy epikus utazásra vigyük a rajongókat ezzel a Star Wars akció-kalandjáték címmel.”

Az új Star Wars-játék történetéről még semmit sem árultak el és a fejlesztés még nagyon korai fázisban lehet, így a megjelenésre is éveket kell várniuk a rajongóknak. Az viszont üdítő hír, hogy – így vagy úgy, de – [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]a hírhedt Project Ragtag új formában, de végül megvalósulhat.[/su_highlight]