„Pisztolyhős jedi” – Charles Soule „Bardotta Pengéjéről”, Porter Engle-ről

A Köztársaság Fénykora projekt egyik szerzője, Charles Soule újabb információkat osztott meg a második fázisban induló új képregényéről.


2022 elején derült ki, hogy A Köztársaság Fénykora kiadási projekt második fázisa 150 évet ugrik vissza az időben, azaz már 350 esztendővel járunk majd a Baljós árnyak eseményei előtt. Ugyanekkor azt is bejelentették, hogy Charles Soule a második fázisban egyebek között Porter Engle múltjával foglalkozik majd egy Marvel képregény-sorozatban. Akkor annyit tudtunk meg, hogy e szériából kiderül majd, miért ismerték a szakáccsá vált jedit korábban „Bardotta Pengéjeként”.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_7″ include_post=”10760″]

Charles Soule a 2022. február 4-i hírlevelében bővebben is írt a projektről. Mint írta, a történet a hihetetlenül jó képességekkel rendelkező jedimester, Porter Engle fiatalkorába enged majd betekintést. Abba az időszakba, amikor még nem a Külső Peremvidék vidám szakácsa volt, s Soule tervei szerint Engle vicces oldalát is megmutatja majd a képregényben.

Látványterv a fiatal Porter Engle-ről (StarWars.com)

„A képregényből többet is megtudhatsz majd a fickó múltjáról – különösen arról, hogyan lett ismert »Bardotta Pengéjeként«. Emellett felhasználom majd a képregényt arra is (vagy nem), hogy utalásokat tegyek a Star Wars lore más pontjaira, amelyekkel az utóbbi időben foglalkoztam”

– írta hírlevelében Charles Soule, aki jelenleg egyebek között a Star Wars képregény-sorozaton és a Crimson Reignen is dolgozik. Azaz ezek eseményeire, szereplőire is lehetnek majd utalások az Engle múltját firtató képregény-sorozatban. Soule elárulta továbbá, hogy

Engle-t egy „pisztolyhős jediként” mutatja majd be, aki magabiztos erkölcsi iránytűvel rendelkezik, s hogy nem ő lesz az egyetlen Engle, akivel találkozunk majd…

Az egyelőre cím nélküli széria A Köztársaság Fénykora második fázisának októberi indulása után kezdődik majd.

BARDOTTA

A bolygó a Magvilágok és a Belső Peremvidék között elterülő Kolóniák területén, a Giju Futam nevű kereskedelmi útvonal mentén fekszik. A klónok háborúja animációs sorozatban szerepelt először, Jar Jar Binks képviselő Mace Windu jedimesterrel közösen vizsgálódott itt egy ügyben. Később megemlítették a Bardottát a Dooku: Az elveszett jedi hangjátékban, valamint A Köztársaság Fénykora több kötetében. A bolygót egyébként Brigitte Bardot francia színésznőről nevezték el.