Eddig nem látott tesztfelvételek bukkantak fel A Sith-ek bosszúja fénykardpárbajáról

A most felbukkant videó egyes részletei már megjelentek A Sith-ek bosszúja DVD-n, ám egyben most látható először.


Nick Gillard, a 61 éves brit kaszkadőr elismert szakember a filmvilágban, olyan klasszikus filmeken dolgozott, mint a Superman, A bolygó neve: Halál, a Dredd bíró, A múmia és több James Bond epizód, csak hogy néhányat említsünk. Együttműködése a Lucasfilmmel még az 1988-as Willow-val kezdődött, majd az Indiana Jones és az utolsó keresztlovaggal folytatódott.

A Star Wars-rajongók számára leginkább az előzménytrilógiából ismert, ő volt felelős a filmek kaszkadőr mutatványaiért, ő tervezte meg a harcok, fénykardpárbajok koreográfiáját is és nem mellesleg ő alakította Cin Drallig jedimestert is A Sith-ek bosszújában. Kollégája, a magyar kaszkadőr Kovács Géza szerint

„még Yodának is ő volt a mestere”.

[jnews_hero_9 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”8683,6865″]

A tesztfelvételek

Gillard a 2006 óta működő Saberproject nevű, fénykardvívással foglalkozó projektet megajándékozta annak tizedik születésnapján azzal, hogy megmutatott nekik néhány tesztfelvételt A Sith-ek bosszúja párbajjeleneteinek forgatásáról. A kékháttér előtt felvett jeleneteket azért rögzítették, hogy megmutathassák, Gillard milyen koreográfiát dolgozott ki a mustafari párbajhoz. A felvételeken Ewan McGregor nem látható, őt dublőr alakítja, de a legtöbb jelenetben a Darth Vadert megformáló Hayden Christensen vív.

A képsorok egyes részletei szerepeltek korábban az It’s All For Real: The Stunts Of Episode III című dokumentumfilmben, amely A Sith-ek bosszúja DVD-kiadásán kapott helyet és a film kaszkadőrmutatványainak kulisszái mögé engedett betekintést.

Gillard azt kérte a Saberprojecttől 2016-ban, amikor megmutatta nekik a felvételeket, hogy egyelőre ne hozzák nyilvánosságra azokat. A közelmúltban azonban megadta az engedélyt, így a Saberproject YouTube-csatornájára szerdán felkerülhetett a közel három és fél perces videó, íme:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=MP7Z59kKIKM”%5D

A mustafari párbajjal természetesen a Karabast! TOP 10 Fénykardpárbaj című adásában is foglalkoztunk, ahol nem meglepő módon az első helyre soroltuk. Érdemes továbbá megjegyezni, hogy az idén érkező Obi-Wan Kenobi sorozatban várható az összecsapás valamilyen „visszavágója” is, amely remélhetőleg illeszkedni fog az Egy új reményben Vader és Kenobi között elhangzó párbeszédben hallottakhoz is.

[jnews_hero_9 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”9505,10422″ sort_by=”oldest”]

Hírdetés