[Hivatalos] Három Star Wars-játékon dolgozik a Respawn csapata az EA-nél

Az EA végre megerősítette a korábbi pletykákat, hogy a Jedi: Fallen Ordert készítő Respawn Entertainment már dolgozik az új Star Wars-játékokon. Az egyik a Star Wars: Jedi franchise új része, továbbá egy FPS és egy új stratégiai játék is várható tőlük.


[jnews_hero_9 hero_style=”jeg_hero_style_5″ include_post=”7076,8655″]

Még 2020 nyarán nyilatkozta Andrew Wilson, az EA ügyvezető igazgatója, hogy a közeljövőben kétszer több Star Wars-játék várható tőlük. A Star Wars: Squadrons óta nem jelentettek be új játékot és nem is jelent meg tőlük semmilyen új Star Wars cím. Egy éve azt is tudjuk, hogy a Disney nem tervez velük újabb tíz éves, kizárólagos licencmegállapodást kötni és a Lucasfilm Games égisze alatt már leszerződtek több más fejlesztővel (Ubisoft, Zynga, Aspyr és Quantic Dream), hogy új Star Wars-játékokon dolgozzanak. Az EA-vel azonban még tart a megállapodás 2023-ig és

egészen mostanáig kellett várnunk, hogy leleplezzék mit is terveznek a Star Wars IP-val.

A Respawn csapata korábban a Titanfall 1-2, az Apex Legends és a hatalmas sikert arató Jedi: Fallen Orderen dolgozott. Az utóbbi időkben egyre több álláshirdetés jelent meg a stúdió oldalán és egy új inkubációs csapatot is létrehoztak, amely újfajta játékmechanikákat fejleszt. Most úgy tűnik, nagyobb részt kapnak az EA Star Wars divízióban, ugyanis rögvest három új Star Wars címet is rájuk bízott az EA. Vince Zampella, a Respawn alapítója fogja felügyelni az EA és a Lucasfilm kapcsolatának ezen új szakaszát.

„Izgatottan várjuk a további együttműködést a Respawn nagyon tehetséges fejlesztőivel. Kiválóságukról tettek tanúbizonyságot az epikus Star Wars történetek elmesélésében, valamint a legjobb játékmenetekben különböző műfajokban, és alig várjuk, hogy még több csodálatos élményt hozzunk a messzi-messzi galaxisba”

– mondta Douglas Reilly, a Lucasfilm Games alelnöke.

„Az EA-val való kapcsolatunk korábbi sikereire építve ez az új együttműködés kiemeli az EA, a Respawn és a Lucasfilm Games világszínvonalú csapatai közötti bizalmat és kölcsönös tiszteletet. Az egyes csapatokban rejlő szakértelem és szenvedély által támogatva izgalmas, eredeti játékokat fogunk létrehozni a Star Wars-galaxis különböző közönségei számára”

– fogalmazott Sean Shoptaw, a Walt Disney Games vezető alelnöke.

Lássuk, milyen játékok érkeznek a Respawntól.

Star Wars: Jedi

[jnews_hero_8 hero_style=”jeg_hero_style_7″ include_post=”9378,8195,6439″]

Még 2020 májusában erősítette meg Andrew Wilson, hogy a Jedi: Fallen Ordert egy önálló franchise-zá bővítik Star Wars: Jedi címen, miután a játék óriási siker lett. Sokan már régóta pletykálták, hogy biztosan készül Cal Kestis újabb kalandja, ám most lehet, hogy ennél többről is van szó.

Az EA ugyanis most megerősítette, hogy a Fallen Ordert is jegyző Stig Asmussen játékrendező és csapata már egy ideje dolgozik a Star Wars: Jedi következő kalandján. [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]Azt nem mondták ki, hogy ez folytatása lesz Cal kalandjainak vagy valamilyen teljesen új történet.[/su_highlight]

A főszerepet alakító Cameron Monaghan nemrég elmondta, hogy mennyire örülne, ha visszatérhetne a szerephez. A játék mibenlétéről nagy valószínűséggel idén tavasszal fogják hivatalosan is lerántani a leplet, akkor majd többet is tudunk róla.

First-Person Shooter egy LucasArts-veterántól

A második játék a Respawntól egy belső nézetes (FPS) shooter lesz, nagyjából a Dark Forces vagy a Battlefront alapján. Még tavaly röppent fel a pletyka, hogy készül egy ilyen játék, akkor még úgy volt, hogy 2021 őszén megjelenik, kisebb léptékű lesz és Unreal Engine-re készül.

Az egyelőre cím nélküli a projekt korai fázisban van. A játék rendezője Peter Hirschmann, aki igazi veteránnak számít a játékiparban. Dolgozott a legelső Medal of Honoron, majd később a Battlefronton is a LucasArtsnál mint a cég alelnöke.

„A Lucasfilm Gamesszel együtt dolgozni egy új FPS-en a Star Wars galaxisban egy valóra vált álom számomra, mivel ez egy olyan történet, amit mindig is el akartam mesélni”

– mondta a bejelentés kapcsán Hirschmann. Annyi szent, hogy [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]nagyon elkélne egy új, igazi Star Wars FPS, főleg mióta az EA lemondott a Battlefront franchise-ról.[/su_highlight]

[jnews_hero_9 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”10476,10692″]

Új stratégiai Star Wars-játék

A harmadik játék teljesen új terep a Respawn számára, ugyanis egy új stratégiai Star Wars cím is készül. A Respawn itt együtt dolgozik a frissen alakult Bit Reactor stúdióval. [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]Míg előbbi felel a gyártásért, addig utóbbi fogja fejleszteni.[/su_highlight]

A Bit Reactor fejlesztői korábban a Firaxisnál dolgoztak, akik az XCOM játékról híresek, de vannak a csapatban olyanok is, akik a Civilization című körökre osztott stratégiát fejlesztették egykoron. A projekt vezetője a szintén veterán Greg Foerstch (Sid Meier’s Alpha Centauri, XCOM 2).

[su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]A Star Wars RTS-ek ideje már jócskán leáldozott, legutóbb tizenhat éve készült az Empire at War ebben a műfajban,[/su_highlight] az utóbbi években inkább mobilcímek jelentek meg. Ám január elején felröppent a pletyka, hogy új Empire at War játék készülhet, könnyen lehet, hogy ez összefüggésben áll a mostani bejelentéssel.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_7″ include_post=”10745″]

A Respawn oldalán számos állás elérhetővé vált mindhárom projekthez.

„Mi itt a Respawnnál nagy Star Wars-rajongók vagyunk, és nagyon örülünk, hogy a Lucasfilm Gamesszel dolgozhatunk együtt az új játékokon, amelyeket már évek óta szerettünk volna elkészíteni. Ha nagyszerű Star Wars-játékokat akarsz készíteni, akkor csatlakozz hozzánk az utunkon”

– mondta Zampella.