[Hivatalos] A Köztársaság Fénykora további 150 évet megy vissza az időben

A Köztársaság Fénykora kiadási projekt első fázisa tavasszal véget ér. Az októberben induló második fázishoz új írók csatlakoznak, s az is kiderült, hogy ezúttal visszafelé lépünk az idővonalon.


Magyar idő szerint kedd este tartották A Köztársaság Fénykora kiadási projekt indulásának első évfordulóját. A YouTube-on is közvetített műsorból egyebek között kiderült, hogy a tavasszal véget érő, A jedik fénye elnevezésű első fázis után A jedik küldetése címet viselő második fázis októberben indul. A második fázis azonban nem az első folytatása lesz.

Százötven évet ugrunk vissza az időben, azaz A Köztársaság Fénykora kiadási projekt a lucasi úton halad tovább: a megismert történetek előzményeit meséli el a következőkben.

Mindez egyébként egybecseng azzal az információval, amit két évvel ezelőtt mi írtunk meg elsőként a világon az akkor még Project Luminous néven futó projektről. Akkor azt írtuk, hogy 3-400 évvel járunk majd a Baljós árnyak eseményei előtt, s A Köztársaság Fénykora projekt második fázisa 350 évvel a Skywalker saga előtt játszódik majd.

Új szerzők

Kiderült továbbá az is, hogy a projekt eddigi öt írója (Claudia Gray, Justina Ireland, Daniel José Older, Cavan Scott és Charles Soule) mellé további négy szerző csatlakozik: Zoraida Córdova, Tessa Granton, Lydia Kang és George Mann.

Kang, Gratton, Córdova és Mann (StarWars.com)

Mindannyian dolgoztak már Star Wars-történeteken, de eltérő tapasztalatokkal rendelkeznek. Córdova több novella mellett megírta A sors keze című regényt, amelyről a közelmúltban Justina Ireland azt mondta, az egyik kedvenc könyve. Mi 2020 májusában írtunk a kötetről:

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_7″ include_post=”6434″]

George Mannt feltehetően Cavan Scott ajánlotta be, hiszen a páros több projekten is együtt dolgozik, egyebek között egy NEM Köztársaság Fénykorához köthető animációs projekten is – árulta el kérdésünkre Scott kedd este a Twitteren. Mann írta egyébként az in-universe mítoszokat tartalmazó Myths and Fables (Mítoszok és fabulák), Dark Legends (Sötét legendák) és Life Day Treasury (Életnapi kincsestár) köteteket, amelyekben már voltak utalások a Köztársaság Fénykorára. Mann már bedolgozott a kiadási projektbe is a Showdown at the Fair és a The Battle for Starlight képeskönyvekkel. A Dark Legendsről egyébként mi 2020 novemberében írtunk:

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_7″ include_post=”8213″]

Kang írta A Birodalom visszavág – Bizonyos szemszögből című novelláskötet 2–1B orvosdroid szemszögéből mesélő történetét, Gratton pedig a közeljövőben megjelenő antológiába, a Star Wars: Stories of Jedi and Sith (Star Wars: Jedik és sithek történetei) kötetbe ír egy novellát.

A Dark Horse is felkarol egy Köztársaság Fénykora történetet

A műsorból kiderült továbbá, hogy Cavan Scott írja majd a Marvelnél októberben induló fő képregény-sorozatot. Charles Soule a 150 évvel korábbi érában egyebek között Porter Engle múltjával foglalkozik majd egy másik Marvel képregény-sorozatban. Ebből kiderül majd, [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]miért ismerték a szakáccsá vált jedit korábban „Bardotta Pengéjeként”.[/su_highlight]

Porter Engle
A fiatal Porter Engle látványterve (Jeff Thomas / StarWars.com)

Daniel José Older egy minden korosztálynak szóló grafikus regényt, képregénykötetet jegyez majd, amelyet a Star Wars licencet ismét megszerző Dark Horse Comics ad majd ki. A kötet szintén ősszel érkezik a The High Republic Adventures logó alatt.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_7″ include_post=”8993″]

Elárulták továbbá, hogy Justina Ireland és Tessa Gratton írja majd a második fázis első ifjúsági regényét. Gray azonban semmit nem árulhatott el azzal kapcsolatban, hogyan járul hozzá a második fázis sikeréhez.