[Pletyka] Új Empire at War játék készülhet

Egy érdekes videójátékos pletykával indul az év, amely szerint valamilyen formában visszatérhet a Star Wars: Empire at War. A közkedvelt stratégiai játék lassan tizenhat éve jelent meg a Petroglyph Games és a LucasArts gondozásában, de a rajongók máig nagyon szeretik és játszanak vele. Egy, az eredeti szoftveren dolgozó fejlesztő nemrég érdekes infókat árult el a stratégiai játék jövőjével kapcsolatban.


Tavaly februárban ünnepeltük az Empire at War (továbbiakban EaW) megjelenésének tizenötödik évfordulóját. A Petroglyph Games legendás valós idejű stratégiai játéka (real-time strategy = RTS) máig nagyon népszerű a rajongók között. Azóta sem készült hasonló Star Wars-játék és [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]a RTS műfaj népszerűségének is jócskán leáldozott.[/su_highlight]

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_7″ include_post=”8911″]

Azonban az EaW rajongói közössége nagyon aktív és évről évre kérdezgetik a fejlesztőket, hogy készül-e valamilyen folytatás hozzá.

Egy lelkes rajongó még 2019-ben kérdezgette az EaW egyik eredeti fejlesztőjét, Ted Morrist, hogy az EA-nél tervben van-e valamilyen folytatás a stratégiai játékhoz. Morris akkor annyit felelt, hogy tárgyalnak a játékkiadóval, ám mivel ők tavaly év eleje óta elvesztették a kizárólagos licencüket a Disney-nél, így kétséges, hogy az EA szárnyai alatt ez összejön.

[jnews_hero_9 hero_style=”jeg_hero_style_5″ include_post=”7076,8776″]

Egészen mostanáig nem hallottunk erről, azonban a múlt héten egy újabb izgalmas pletyka bukkant fel a Redditen. Ugyanezen kitartó rajongó e-mailben megint kérdezte Morrist, hogy az EA-nél vagy a Lucasfilm Gamesnél terveznek-e valamilyen folytatást, vagy remake változatot a játékhoz. Morris pedig ismét válaszolt is neki.

„A rövid válasz igen, de a nagyobb probléma az, hogy mikor. Érdekli őket, de be vannak táblázva, ezért jelenleg várakozó állásponton vagyunk. Ráadásul a mi időbeosztásunk is eléggé tele van ebben a pillanatban, de amint a jelenlegi projektünk lezárult, még gyakrabban fogjuk zaklatni a Lucasfilm Gamest (vagy a Disney-t), hogy újra elkezdjünk valamit”

fogalmazott a játékfejlesztő. Morris egyébként igazi veteránnak számít a független Petroglyph Gamesnél. Eredetileg még a Westwood Studiosnál dolgozott, majd miután a céget megszüntette az EA, létrehozták a Las Vegas-i Petroglyph-t és elkészítették első játékukat a LucasArtsnak, amely az EaW volt.

A Petroglyph és az EA nemrég felújították a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb RTS-sét, a Command & Conquert, amelyben Morris szintén közreműködött. A Command & Conquer Remastered Collection hatalmas siker lett, amely azt mutatja, hogy máig létezik egy olyan PC-s keménymag, akiknek igényük lenne akár egy új Star Wars RTS-re is.

Egy hasonló remastered vagy remake az EaW-nak is jól állna.

A csapat az utóbbi években egy shooter–RTS hibriden, az Earthbreakers játékon dolgozott. Azonban ezt tavaly áprilisban félretették, amikor [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]egy meg nem nevezett kiadótól valamilyen új és izgalmas projektet kaptak, amelyhez minden erőforrásukra szükségük volt.[/su_highlight] Erről a projektről egyelőre semmit sem tudunk, de nincs kizárva, hogy már dolgoznak valamilyen új Star Wars-játékon, azonban ennek kissé ellentmond Morris fenti válasza.

Az eredeti játék, a 2006-os Forces of Corruption kiegészítő óta nem kapott hivatalos tartalmat vagy folytatást. A rajongók kezükbe vették az irányítást és modok segítségével évekig életben tartották a játékot, majd 2017-ben a fejlesztők újraélesztették a játék szervereit is a Steamen.

Egyelőre nem tudjuk, hogy valóban tervben van-e egy új Empire At War vagy más Star Wars RTS játék a Lucasfilm Gamesnél, de mi nagyon örülnénk, ha a közeljövőben ez elkészülne. Azonban amíg nem kapunk ezekre hivatalos megerősítést, a fentieket mind kezeljük pletykaként.