Hackerek miatt játszhatatlan a Battlefront II, a rajongók privát szervereket hoznak létre

Rossz hírekkel zárjuk a 2021-es évet a Star Wars játékok terén. Az EA Battlefront II játéka PC-n az utóbbi hónapokban egy szerverhiba miatt a hackerek kedvelt játékterévé vált. Sajnos a DICE eddig nem tett semmit, hogy orvosolja a problémát. Eltökélt rajongók egy csoportja viszont megoldotta, hogy saját szervereket hozzunk létre, elkerülve a csalókat.


Szerverhibák és hackerek

Rájár a rúd az EA DICE Battlefront II játékára. Miután tavaly áprilisban nyugdíjazták és megszüntették a multiplayer shooter támogatását,

csak idő kérdése volt, hogy valami hiba miatt a csaló játékosok átvegyék felette az irányítást.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_7″ include_post=”6317″]

Az utóbbi hónapokban egy rendkívül zavaró hiba lépett fel a PC-s verzióban, amelynek eredete ismeretlen, de miatta tudnak belepiszkálni hackerek a szerverekbe és módosítani a kódot. [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]Ennek eredménye, hogy az életcsík 1 HP-ig lemegy, de ott megáll, így gyakorlatilag senki nem hal meg, nem tudjuk megölni egymást.[/su_highlight] Viszont a harci pontokat továbbra is adja a játék, így nagyon könnyen lehet maximális szintre húzni a karaktereket.

A hiba gyakorlatilag játszhatatlanná tette a multiplayert, ráadásul, ha a hacker kilép a meccsből, a csalás ott marad, így később ugyanezzel szembesülnek a játékosok. Alig maradt olyan szerver a játékban, ahol nem jelentkezik ez a bosszantó hiba.

A 1HP script néven elhíresült probléma egyelőre egyáltalán nem érdekli az EA-t és a fejlesztőket. Az EA Support hivatalos Twitter-profilja azt közölte, hogy egyelőre nem követik az ilyen jellegű problémákat, de ha az EA fórumán jelzik a felhasználók, továbbítják majd a panaszt a fejlesztőknek. A játékosok pedig elöntötték panaszaikkal az EA fórumait.

A közösségi médiában már elindult a #SaveBattlefrontII kampány is, hogy felhívják az EA figyelmét a helyzetre.

A helyzetet rontja, hogy az EA gyakorlatilag lemondott a játék támogatásáról, a fejlesztőket átállították más projektekre. A DICE jelenleg az új Battlefield 2042 javításán dolgozik, a Criterion és a Motive pedig új játékokat fejleszt. Azonban, [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]ha valaki nem javítja ki a netkódot, akkor ez az amúgy már nem is támogatott Battlefront II online pályafutásának legvégét is jelentheti.[/su_highlight] Az EA más stúdióinál erre tudunk negatív példákat is, hiszen a Jedi: Fallen Ordert készítő Respawn első multiplayer játéka, az első Titanfall hasonló utat járt be. A rajongók évekig könyörögtek, hogy javítsák ki a játékot a sok hacker miatt, azonban ez nem történt meg, s végül a Titanfall szervereit idén lekapcsolták és a játékot is eltüntették az EA online boltjaiból.

Nem szeretnénk, ha a Battlefront II is erre a sorsra jutna. A rajongók között még most is nagyon népszerű a multiplayer shooter, főleg mióta az Epic Games jóvoltából ingyenesen lehetett hozzájutni a végleges és teljes Celebration Edition változathoz PC-n. Úgy tudjuk, a konzolos verziókat a hiba egyelőre nem érinti, hiszen ott nehezebb ilyen csalásokkal élni, de láttunk már hasonló példát ott is.

Sajnos az utóbbi időben már arról pletykálnak, hogy az EA egyáltalán nem készíti el a Battlefront III-at és nem újítják meg a licencüket sem a Disney-vel, így

elég kicsi az esély arra, hogy a már négy éves Battlefront II-vel is kezdjenek valamit.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_7″ include_post=”10476″]

Rajongói privát szerverek

Mivel a kiadó és a fejlesztők eddig vonakodtak orvosolni a játékot érintő hibákat, a rajongók saját kezükbe vették a probléma megoldását. [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]A játékba eredetileg nem került bele az a mód, hogy a játékosok privát szervereket hozzanak létre és saját meccseket indítsanak.[/su_highlight] A dolog adta volna magát, annak idején a LucasArts játékainál is megvolt ez és a 2020-as Star Wars: Squadrons is kapott ilyen custom match-es módot.

Azonban a közelmúltban felcsillant a remény. Rajongók egy lelkes csoportja nemrég kiadott egy modot Kyber: Battlefront II Custom Servers néven, amellyel [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]saját privát szervereket hozhatunk létre PC-n, kikerülve az EA Origin hivatalos szervereit és így a csalókat is.[/su_highlight] A privát szerverek Észak-Amerikában, Európában és Szingapúrban működnek, a magyar játékosoknak a frankfurti szervert ajánljuk, hiszen az van hozzánk a legközelebb.

Gyakorlatilag bármilyen meccset, játékmódot indíthatunk barátainkkal.

A Kyber csapata úgy hozta létre a rendszert, hogy kiszűrjék a csalókat és azokat a játékosokat, akik nem vették meg a játékot, tehát tört verzióval ugyancsak nem működik. A szerverünket létrehozzuk a Kyber oldalán, beállítjuk a paramétereit, levédhetjük jelszóval, majd a Kyber kliensprogramját futtatva indítjuk el a Battlefront II-t és mehet is a privát meccs. [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]A megoldás gyakorlatilag megmenti a haldokló játékot, jobb időben nem is érkezhetett volna.[/su_highlight] A csapat egy látványos előzetest is közzétett a december 23-án.

[su_youtube url=”https://youtu.be/beqX2lR8nlM”%5D

Jó látni, hogy a rajongók ilyen elkötelezettek a játék iránt, ha már a kiadó és a fejlesztő lemondott róla.