[Hivatalos] Star Wars Eclipse címen új, a Köztársaság Fénykorához kapcsolódó videójáték készül

A magyar idő szerint péntek hajnalban tartott Game Awardson a Lucasfilm Games leleplezte az új, Star Wars Eclipse (Napfogyatkozás) című videójátékot. A játék a Köztársaság Fénykora idején játszódik, egy teljesen új történetet mesél el, a bejelentéshez egy hangulatos előzetes is érkezett.


Még szeptember röppent fel a pletyka, hogy a Quantic Dream valamilyen új Star Wars-játékon dolgozik. A független francia fejlesztő stúdió olyan Playstation-exkluzív játékairól ismert, mint a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls vagy a Detroit: Become Human. Pár hete már kiszivárgott a játék címe és a korszaka is.

A Lucasfilm Games most végre hivatalosan is leleplezte a játékot az idei Game Awardson, amely a Köztársaság Fénykora multimédiás projekthez kapcsolódik. A filmszerű CGI-előzetes misztikus, de remekül felvázolta a játék hangulatát és világát. Villanásnyi képeket láthatunk egy sérült hajóról, amely egy bolygóra érkezik a Külső Peremvidéken. Egy piacon egy mon cala és egy félszemű duros látható, majd Yoda mestert láthatjuk egyedül a Jedi Tanács termében. Láthatunk egymással fénykardozó jediket, egy vizes és havas bolygót egyaránt. Egy neimoidiai is feltűnik, továbbá egy új sereg valamilyen sivatagos bolygón – ők talán a nihilhez köthetőek. Az előzetes végén egy látványos űrcsatát látunk a Kereskedelmi Szövetség hajói és a jedik csillagvadászai között és egy új főgonosz is feltűnik.

A napfogyatkozás olyan, mintha egy visszaszámlálás lenne valamilyen nagy esemény előtt.

Az előzetesben nem beszélnek, csak képeket és zenét kapunk, mindenesetre rengeteg kérdést felvet. A Kereskedelmi Szövetség felbukkanása azt sejteti, hogy a játék időben talán már közelebb lesz a Baljós árnyakhoz, ám egyelőre erről semmi megerősítést nem kaptunk. Az előzetes alapján a játék sokat merít Frank Herbert Dűne regényeiből és az alapján készült filmekből.

A StarWars.com oldalán megjelent információk alapján az Eclipse egy akció-kaland játék lesz, hasonlóan a Jedi: Fallen Orderhez. Új és egyedi karaktereket ismerhetünk meg, akiknek meglesznek a saját motivációik.

A döntéseink fontosak lesznek, így a történetnek is több kimenetele lehet, hasonlóan a Quantic Dream korábbi játékaihoz.

Két csapat dolgozik a projekten, az eredeti párizsi stúdió mellett egy új montréáli csapat is részt vesz a fejlesztésben.

A játék helyszíne a Külső Peremvidék egy ekkor még feltérképezetlen része lesz, ahol eddig nem látott fajok és bolygók várnak felfedezésre. A hely tele van lehetőségekkel és olyan politikai feszültségekkel, amelyek megváltoztathatják a galaxis békéjét.

A Star Wars Eclipse – amelynek honlapja is elérhető már – teljesen új történet és élmény lesz. A Quantic Dream korábbi három játéka egyedi volt az interaktív, filmszerű történetvezetésben, amelyben a játékos döntései alapján számos drámai vége lehet a történetnek.

A Köztársaság Fénykora ideális korszak egy ilyen játékhoz. Az eddig megjelent könyvek és képregények már most remekül kidolgozták a Baljós árnyak előtt 200 évvel játszódó korszakot. Az Eclipse nem az első játék ebben az érában, hiszen a Tales from the Galaxy’s Edge VR-játék első része már korábban elkalauzolt minket ebbe a korszakba. (Mindez egybevág azon tavaly január eleji cikkünkkel, amelyben informátorunk révén [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]mi írtuk meg elsőként a világon, hogy a projekthez videójáték is kapcsolódik majd, nem szimplán könyvek és képregények készülnek az érához kapcsolódóan.)[/su_highlight]

[jnews_hero_9 hero_style=”jeg_hero_style_5″ include_post=”8534,10198″]

Továbbá azt sem tudni, hogy ez a játék kapcsolódik-e a Disney+-ra készülő The Acolyte sorozathoz.

A Lucasfilm Games egyelőre nem közölt megjelenési dátumot, mert a fejlesztés még nagyon korai fázisban van, ahogy azt sem tudjuk, hogy melyik platformra jelenik meg.