[Pletyka] Az EA nem készíti el a Battlefront III-at

Az EA a Battlefront III helyett állítólag az egyjátékos kampányokra fókuszál a jövőben.


Múlt héten röppent fel a pletyka, hogy az EA és a DICE várhatóan már nem készíti el a Battlefront harmadik részét és nem is kívánják meghosszabbítani a Battlefront-licencüket a Disney-vel. Ehelyett állítólag még két sztoriközpontú, singleplayer Star Wars-játékon dolgoznak az EA fejlesztői.

[jnews_hero_8 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”6317,1507,8655″]

November 20-án röppent fel a pletyka, miszerint az EA már nem tervez a Battlefront szériával és a fejlesztő DICE sem dolgozik a harmadik részen. Tom Henderson – a VGC News és az amerikai IGN szerzője – osztotta meg a pletykát a Twitteren (korábban szintén ő írt először a Quantic Dream Star Wars-játékának pletykájáról is).

A hosszú bejegyzés szerint [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]az EA-nél korábban még tervben volt egy BF3, ám időközben elvetették az ötletet és a licencet sem kívánják meghosszabbítani.[/su_highlight] Egy volt fejlesztő állítása szerint az EA-nek nem éri meg a Battlefront-licenc, mert „20%-kal többet kellene eladniuk a játékból, hogy megtérüljön”.

Mint tudjuk, a Battlefront II 2017-es megjelenésénél alulmúlta az EA és a Disney várakozásait, köszönhetően az EA rossz marketing- és üzletpolitikájának, amely a lootbox-botrányként híresült el. A negatív kritikai visszhang ellenére a DICE még három évig támogatta a Battlefront II-t ingyenes tartalmi frissítésekkel. Rengeteget javult a szoftver és mára elmondható, hogy a LucasArts klasszikus Battlefrontjaihoz méltó játék lett belőle. Azonban mikrotranzakciók és fizetős dlc-k hiányában a játék hosszú támogatása nem lett életképes, annak ellenére, hogy komoly játékosbázis alakult ki körülötte. A DICE 2020 áprilisában fejezte be a BF2 tartalmi támogatását, hogy minden erejükkel az új Battlefield 2042-re fókuszáljanak. Több rajongó is úgy vélte, hogy bőven fért volna még tartalom a játékba.

Henderson arról is beszélt, hogy [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]rengeteg olyan fejlesztő hagyta el a DICE-t, akik korábban a két Battlefronton dolgoztak.[/su_highlight] Köztük olyanok, mint a fő játékmenetdizájner Christian Johannes, a vezető hero-dizájner Guillaume Mroz és maga a kreatív rendező, Dennis Bränvall is kilépett. Utóbbi nemrég osztotta meg a Bespin Bulletinnel, hogy számos további klónháborús dlc tervben volt még. [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]Terveztek egy mustafari dlc-t, amely bevezette volna játszható hősként Ahsoka Tanót és Asajj Ventresst.[/su_highlight] Végül ez sosem készült el és érdekes módon mind a 2015-ös Battlefront, mint a Battlefront II utolsó dlc-je a Scarif volt. Azonban adatbányászok kiderítették, hogy már dolgozhattak Ahsoka, Ventress és Padmé karakterén, mielőtt nyugdíjazták a BF2-t.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_7″ include_post=”8226″]

Henderson szerint már nagyon kicsi az esély így egy Battlefront III-ra. Egy októberi, fejlesztői fájl szerint a DICE következő játéka jelenleg a kezdeti, koncepciós fázisban van, amely rendszerint pár hónapot vesz igénybe. Erről a projektről még semmit sem tudni, azt sem, hogy mi lesz a címe vagy melyik franchise-hoz kapcsolódik. Mindeközben november 19-én adták ki az új játékukat, a Battlefield 2042-t, amely nagyon rossz állapotban jelent meg, minden idők legrosszabb értékelését kapta a Steamen. Még hónapokig eltarthat az utólagos javítása, arról nem is beszélve, ha netán kritikailag és anyagilag is megbukik, akkor az EA minden bizonnyal újratervezi a projekteket, a Battlefield 2042-n eddig dolgozó fejlesztőket átállítják más projektekre, stb.

Idén az EA nem adott ki új Star Wars-játékot.

A jövőbeli projektjeiket sem erősítették meg hivatalosan, de pletykáink már vannak arról, hogy mi lehet a messzi-messzi galaxisban játszódó következő játékuk. Henderson szerint a Battlefront III és a multiplayer címek helyett inkább két, eddig be nem jelentett sztoriközpontú, singleplayer Star Wars-játékon dolgoznak. Egy ideje sejtjük, hogy a Respawn már dolgozik a Jedi: Fallen Order folytatásán, vagy az új Jedi franchise egyik következő címén. Folyamatosan bővül a Star Wars-csapatuk, legutóbb a veterán LucasArts-dizájner és a Halo-játékokon is dolgozó Patrick Wren igazolt át a Respawnhoz. A korábbi pletykák szerint, azonban ez a játék 2023 körül várható.

Szintén korábban hallottunk pletykákat arról, hogy az EA egy másik stúdiója valamilyen új, de kisebb léptékű Star Wars shooteren dolgozik.

Az EA azonban sem ezeket, sem a Battlefront III fejlesztését nem erősítette meg hivatalosan, így a fentieket kezeljük továbbra is pletykaként. Mivel a licencszerződésük 2023-ig él, így két további Star Wars-játék még bőven beleférhet. Január óta tudjuk, hogy a Disney várhatóan nem köt újabb kizárólagos szerződést az EA-vel, helyette a Lucasfilm Games már számos más stúdióval (Ubisoft Massive, Zynga, Aspyr Media) megállapodott új Star Wars-videójátékok fejlesztéséről. Elképzelhető, hogy ha lesz is Battlefront III, azt már nem az EA DICE, hanem egy másik csapat fogja elkészíteni, de egyelőre erről csak találgatni tudunk.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_5″ include_post=”10441″]

Az biztos, hogy PC-n idén egyedül a tíz éves Star Wars: The Old Republic kap új tartalmat, a december 14-én érkező Legacy of the Sith című kiegészítőt.