Ronin, Thrawn, Jaxxon és egy jedi nyomozó – negyedéves könyvajánló

Korábbi havi könyvajánlóink innentől kezdve negyedévente jelentkezik majd. Ezúttal 2021 utolsó negyedévének (október–december) legjelentősebb könyves és képregényes megjelenéseiből válogattuk ki a legizgalmasabbakat!


Kezdjük először az amerikai könyvpiaccal. A regények terén októberben várható a kánonba de a Legendákba sem tartozó Visions sorozattal (illetve pontosabban annak első, The Duel című epizódjával) egy idővonalon játszódó Ronin című regény, amelyet Emma Mieko Candon írt. A kötetben – nem meglepő módon – az epizódból megismert különös sithvadász további történetét követhetjük nyomon.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”10104″]

A 2021. évi utolsó negyedév talán legfontosabb regénye a Chiss Birodalom trilógia zárókötete, a Lesser Evil. A könyv novemberben jelenik meg, remélhetőleg egy epikus fináléban zárul Thrawn, Thalias és Ar’alani izgalmas története. Az előző két regény nekem nagyon tetszett.

[jnews_hero_skew hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”7569,9451″]

A két regény mellett leginkább referenciakötetek és egyéb kiegészítőtartalmak várhatók. Ilyen például a Marc Sumerak-féle The Secrets of the Sith, mely a korábban megjelent hasonló, jediket bemutató könyv párjaként is felfogható. Ugyancsak kapnak kézikönyvet a galaxis legjelentősebb ütközetei (Battles that Changed the Galaxy, amelyet a Kolibri szeretne majd kiadni)de A mandalore-ihoz is érkeznek különféle, fiatalabb olvasóknak szánt kézikönyvek. Ilyen például a The Mandalorian Handbook, vagy a The Tiny Book of Grogu című zsebkönyv.

A képregényes fronton a futó sorozatok (Darth Vader, Doctor Aphra, Star Wars, Bounty Hunters, War of the Bounty Hunter, The High Republic, The High Republic Adventures, Star Wars Adventures, Star Wars Adventures: Ghosts of Vader’s Castle) mellett új miniszériák és várhatóak. A Köztársaság Fénykorán belül játszódik a Daniel José Older által írt The High Republic: Trail of Shadows című minisorozat, melyben Emerick Caphtor jedi nyomozó és Sian Holt magánnyomozó közösen dolgoznak egy meggyilkolt jedimester halálának ügyén.

The High Republic: Trail of Shadows #2 - Cover Reveals | StarWars.com
Emerick Caphtor és Sian Holt (StarWars.com)

A Köztársaság Fénykorában játszódik természetesen majd a 2021-es The High Republic Adventures Annual, de emellett a „sima” Star Wars Adventures sorozatból is kapunk új annual kötetet, amelyből természetesen ezúttal sem maradhat ki a megosztó zöldfülő lepi, Jaxxon. A hírhedt The Star Wars Holiday Specialban felbukkant Star Wars-ünnep, az Élet Napja sem maradhat ki az idei repertoárból. Life Day címen jelenik meg ugyanis egy új one-shot, mely Han Solóra és Csubira fókuszál. De talán az idei negyedév legvártabb képregényminije a decemberben induló Crimson Reign, melyet a nagyszerű Charles Soule jegyez. A széria a War of the Bounty Hunters folytatása. A képregény-minisorozat a Vörös Hajnalra és Qi’rára fókuszál, de a Kylo Ren felemelkedésében látott Ren is felbukkan benne!

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”9466″]

Nézzük a magyar könyvpiac érkező újdonságait! A Szukits Kiadó egyik legnagyobb dobása A Köztársaság Fénykora kiadási projekt második felnőtt regényének, a magyarul Viharfellegek címet kapó Rising Storm a magyar kiadása. A Cavan Scott által írt történet szerves folytása A jedik fénye regényben olvasott eseményeknek, a magyar változat novemberre várható.

[jnews_hero_9 hero_style=”jeg_hero_style_5″ include_post=”9804,9869″]

Ugyancsak sokan várhatjuk az említett Chiss Birodalom sorozat második kötetének októberi magyar megjelenését, a kiváló regény az eddigieknél is alaposabb betekintést enged a chiss társadalom és politika rendszerébe. A könyv magyarul az Államérdek címet kapta. Szintén októberben érkezik az Alexander Freed által jegyzett Alphabet osztag zárókötete, A győzelem ára, míg novemberben képregények terén várható izgalom, jelesül az új, és nagyon izgalmas Darth Vader sorozat első kötete, A Sith sötét szíve, valamint a Charles Soule által írt Lando mini.

[jnews_hero_8 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”9294,9665,9331″]

Jó olvasást kívánunk!