[Hivatalos] December 29-én érkezik a The Book of Boba Fett első része

A Disney+ leleplezte a második élőszereplős Star Wars-sorozat premierjének dátumát, valamint első hivatalos poszterét.


A StarWars.com cikke szerint a Disney+ közreadta a The Book of Boba Fett premierdátumát: 2021. december 29-én, szerdán lesz elérhető a streaming-szolgáltatón az első epizód, majd feltehetően hetente a továbbiak. Egy plakátot is közzétettek, amelyen Boba Fett ül Jabba trónján. (Hozzá kell tenni, tavaly decemberben Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnök-vezérigazgatója még azt mondta, a The Book of Boba Fett 2021 karácsonyán érkezik, végül pár nappal később fut be a Star Wars-rajongók nappalijába.)

Boba Fett on throne
A The Book of Boba Fett első posztere (StarWars.com)

Egy szinopszist is közzétettek, ami nem árul el sokkal többet, mint A mandalore-i második évadának záróepizódja utáni jelenet:

„A The Book of Boba Fett egy izgalmas Star Wars kaland, amelyben a legendás fejvadász Boba Fett és a zsoldos Fennec Shand a galaxis alvilágában navigál, miután visszatérnek a homokos Tatuinra, hogy átvegyék az egykor a Jabba, a hutt és bűnszövetkezete által irányított területeket.”

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=cEpCm6hZLuA”%5D

A StarWars.com cikkéből kiderül továbbá, hogy Temuera Morrison és Ming-Na Wen visszatér Boba és Fennec szerepében. Az executive produceri teendőket Kathleen Kennedy, Jon Favreau, Dave Filoni, Robert Rodriguez és Chris Wilson látják el, Karen Gilchrist és Carrie Beck co-executive producerként, John Bartnicki producerként, John Hampian pedig co-producerként dolgozott a szérián.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_5″ include_post=”9512″]

S hogy előzetest mikor kapunk? Feltehetően a Disney+ második születésnapján, 2021. november 12-én, amikor nagyszabású online ünnepséget terveznek és állítólag a Star Wars terén is kapunk majd új információkat és eddig nem látott képsorokat.

A sorozat forgatása egyébként idén nyár elején ért véget, s a stábtagoknak akkor ajándékozott csomagokon szereplő feliratok azt sejtetik, több évados lehet a történet. Ezt persze azóta sem erősítették meg hivatalosan – egyelőre kezeljük pletykaként –, ám könnyen lehet, hogy november 12-e után e téren is okosabbak leszünk.