„Tönkretett, de jó ötlet volt” – Andy Serkis Snoke haláláról

Andy Serkis Az ébredő Erőben és Az utolsó Jedikben motion-capture technológiával formálta meg Snoke-ot és a hangját is adta a karakternek. Most arról nyilatkozott, hogyan érintette a szereplő halála, és hogy kiderült róla, Palpatine klónja volt.


Október elsején debütál a mozikban Andy Serkis harmadik rendezése, a Venom: Let There Be Carnage (magyarul a Vérontó címet kapta), amelynek kapcsán az io9 beszélgetett Hollywood egyik legsokoldalúbb alkotójával a korábbi szerepeiről, többek között Snoke-ról.

„Teljesen tönkretett, amikor olvastam a forgatókönyvet, hiszen addig annyira jól haladtak a dolgok”

– kezdte Serkis annak kapcsán, hogy az általa alakított karakter Az utolsó Jedikben meghalt. Majd így folytatta:

„Azt gondoltam »Ember, ez egy menő karakter, remek lesz alakítani… Mi van?! Ugye vicceltek velem, micsoda?« Aztán eszembe jutott, hogy jó ötlet-e [megölni a karaktert]. Azt hiszem, igen.”

[su_youtube url=”https://youtu.be/BGpdeSDVxAE”%5D

Andy Serkist természetesen megrázta Snoke halála, de [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]megértette, hogy a történet – különösen Kylo Ren és Rey karakterfejlődése – okán szükség volt minderre.[/su_highlight] „Jól volt ez így. Nagyon szerettem a karaktert alakítani, és szeretem a Kylo Ren és Rey közti párbajjelenetet is” – mondta a színész-rendező.

Snoke halott és nem élvezi (Reddit)

Arról, hogy Snoke valójában Palpatine klónja volt – amiről a Skywalker kora rántotta le a leplet – ugyanúgy nem tudott, mint a nézők. „Az az út, ahogy felfedeztük, hogy valójában Palpatine klónja, valamikor a fejlesztés során alakulhatott ki, hiszen annyi volt a titkolózás Az ébredő Erő óta…” – zárta a Star Warsszal kapcsolatos szavait Serkis.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_7″ include_post=”8307″]

Snoke halála Kylo fejlődését szolgálta

Snoke halálával kapcsolatban idén februárban Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson is nyilatkozott. Mint mondta, őt Kylo fejlődése érdekelte, s nem akarta lemásolni az eredeti trilógiát. „(Johnson) számára sokkal érdekesebbnek tűnt, hogy mi történik, ha Kylo felemelkedik. Hogy milyen helyzetbe kerül az utolsó filmre, ha már hatalmi pozícióban van. Ez sokkal érdekesebb volt neki, mint bármi azzal kapcsolatban, ki lehet Snoke. Arra fókuszált, hogy azok a jelenetek és Snoke hogyan szolgálhatják leginkább az egyik főszereplőt” – fogalmazott a rendezőt meginterjúvoló írónő, Sariah Wilson.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_5″ include_post=”9149″]

Ehhez tett hozzá J. J. Abrams, aki – valamelyes szembemenve Johnson terveivel – igyekezett némi hátteret adni a karakternek azzal, hogy az Exegol klónozó tartályaiban megmutatta Snoke korai változatainak maradványait. Egyúttal bemutatta azt is, hogy Snoke mögött mindvégig Palpatine állt, s amikor Snoke beszélt Kylóhoz, valójában Palpatine szavait hallotta Han és Leia fia. S ezzel visszahozta azt a mintázatot, amit Johnson el akart kerülni.