„A jedik nem tudják, mekkora veszély leselkedik rájuk”

A Köztársaság Fénykora alkotói címmel új cikksorozatot indított a StarWars.com, amelyben az év végéig nyilatkoznak majd a projekt írói, mielőtt január 5-én megjelenik az első két regény a Baljós árnyak előtt kétszáz évvel játszódó érából. Harmadikként a két induló képregény írójával, Daniel José Olderrel és Cavan Scottal ült le beszélgetni a StarWars.com.


A High Republic képregény

– A High Republic képregénysorozat azt meséli majd el Keeve Trennis szemszögéből, hogyan működnek együtt a jedik, ha nagyobb csapatban kell együttműködniük – mondta a StarWars.com-nak Cavan Scott. Láthatjuk továbbá a hiperűr-katasztrófa utóhatásait, valamint azt, hogy a jedik miként bírkóznak meg egyrészt azzal, hogy nemcsak meg kell védeniük, hanem meg is kell nyugtatniuk a galaxis lakosait, harmadrészt pedig azzal, hogy egy új fenyegetés jelenik meg.

„Keeve egy nagyon ígéretes fiatal padawan, akit nemrég avattak lovaggá. Sosem gondolta volna, hogy a Starlight Beacon űrállomás egyik központi alakjává válik. Azt gondolta, lovaggá ütése után majd elküldik a galaxis egyik távoli helyőrségére, erre most olyan emberek körébe került, akiket hősnek tart”

– mesélte a képregény főszereplőjéről Cavan Scott. (Van, aki úgy spekulál, hogy Keeve az a bizonyos Treniss mester, aki az Elveszett Húszak egyike, s hogy a Köztársaság Fénykora végnapjaiban játszódó The Acolyte című élőszereplős sorozat az ő sötét oldalra történő átállását mesélheti majd el – a szerk.)

[jnews_hero_9 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”8166,8573″]

„A galaxis nagyon sokat vár a jediktől. Keeve tudja ezt és komoly nyomást helyez önmagára, hogy fel tudjon nőni a feladathoz. Nagyon sok minden miatt aggódik”

– fogalmazott Cavan Scott. Szerinte Keeve Trenisszel a jedik emberibb oldalába kapunk betekintést. Olyan személynek írta le, aki nem mindig fogalmaz helyesen. A szerző elárulta, a Star Warsban nem szokványos módon Trennis belső monológjait is megjelenítik a képregényben, így láthatjuk majd, mit gondol valójában, amikor valami elhagyja a száját.

Scott ismét beszélt arról is, hogy eddig nem nagyon láttuk, hogyan alakul egy mester és tanítványa viszonya, miután a tanítványt lovaggá ütik, a képregény viszont ezt is bemutatja majd Keeve és Sskeer kapcsolatán keresztül. Treniss érzi egyébként, hogy mesterével valami nincsen rendben, de nem érti, mi az.

A brit író az interjúban beszélt a Nihil melletti másik nagy fenyegetésről, amivel a jediknek szembe kell nézniük. A drengirek fához hasonlatos lények, amelyek – mint mondta – szó szerint a felszín alatt leselkednek.

„A jedik nem tudják, mekkora veszély leselkedik rájuk. Értelmes növényi létformák, akiknek van affinitásuk a sötét oldalhoz”

– mondta Scott, aki hozzátette: „Izgalmas, mert azt gondolnád, hogy amikor egy fa szembekerül egy fénykarddal, nem húzná sokáig. De ezeknek a növényeknek van néhány trükk a csápjaikban. Nem olyanok, mint amilyeneknek tűnnek.”

A High Republic Adventures képregény

Daniel José Older elmesélte a képregényéről, hogy abban Yoda mester egy csapat padawannal tanulmányi kirándulásra indul, de hirtelen sokkal veszélyesebb dologgá kerekedik az egész, olyannyira, hogy a Nihil tagjaival is szembetalálják magukat.

Lula Talisola, a képregény egyik főszereplője, két barátjával (Qort és Farzala) egy idő után csak magukra hagyatkozhatnak, s összefognak a Trymant IV-en egy erőérzékeny lánnyal, Zeennel. Utóbbi azért is érdekes karakter, mert barátjával, Krix-szel egy olyan csoport tagjai, amely bolygóról bolygóra utazik, s úgy hiszi, az élőlényeknek nem szabadna használni az Erőt.

„Ez a csoport nem bízik a jedikben és azt szeretné, ha békén hagynák őket”

– mondta Older, aki azt is elárulta, Zeennek egy nagy titka is van. Lula Talisola, aki korosztálya egyik legjobb jedije, az első sorból nézheti, ahogy az ereje teljében lévő Yoda mester tevékenykedik. Older szerint ez volt a legizgalmasabb dolog, ami Star Wars íróként eddig történt vele.

Yoda látványterv A Köztársaság Fénykora kiadási projekthez (StarWars.com)

„Yoda ikonikus, persze, és annyira élvezetes felderíteni, milyen volt a fiatalabb éveiben, amikor még szabadon járt-kelt a galaxisban és együtt lógott a padawanokkal”

– mondta Older. Egyébként az egyik nemrég nyilvánosságra hozott képregényrészletből tudjuk, Yoda mester a Tanács tagja lehetne, de ő inkább a padawanok képzésének szenteli napjait.

Mindkét képregénysorozat februárban indul az Egyesült Államokban.

A Köztársaság Fénykora alkotói korábbi két epizódja:

[jnews_hero_9 hero_style=”jeg_hero_style_5″ include_post=”8426,8497″]