Vadertől tanultuk meg használni az Erőt

A játékipar egyik rohamosan fejlődő ága a VR. A virtuális valóság adta lehetőségekre pedig a Lucasfilm és az ILMxLAB is felfigyelt, s rögtön egy kiváló játéktrilógiát fejlesztettek az Oculus Quest VR platformra: a Vader Immortalt. A játék második és harmadik epizódját főszerkesztőnkkel kipróbálhattuk a Bluebox VR jóvoltából.


Tapasztalatainkat videóban is megénekeltük, íme:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=gjkFxUJkBzs”%5D

De aki inkább szövegesen tudna meg többet a Vader Immortalról, olvasson tovább!

A Vader Immortal a Lucasfilm nagysikerű, látványos VR játéka, amelyben

a Mustafar bolygón, Vader kastélyában és az alatt kell megtalálnunk egy legendás ereklyét, ami az ősi időben tönkretette, és lávavilággá változtatta a Mustafart. A titokzatos kincset természetesen a Mustafarra költöző Darth Vader is keresi.

Ő tanítja meg nekünk az erőhasználat csínját-bínját. A játék három, egymásra épülő, egyenként körülbelül 40 perc játékidejű epizódból áll, amelyek során szépen kibontakozik egy koherens kánonsztori. Ez különböző más kánontartalmakkal (Darth Vader, a Sith sötét nagyura képregény, Skywalker kora film) is szoros kapcsolatban áll.

A játék ízig-vérig kihasználja a VR nyújtotta lehetőségek tárházát, mely valódi, szinte kézzelfogható Star Wars feelinget varázsol a szemünk elé.

Nemcsak odakerülünk a Mustafarra, hanem fénykardozhatunk, használhatjuk az Erőt, menekülhetünk egy rankor elől, vagy éppen irányíthatunk egy saját droidhadsereget is. Mindezt egy pompás, valóságosnak tűnő látványvilág teszi igazán erőssé – valamint természetesen a jól kidolgozott történet.

[jnews_hero_9 hero_style=”jeg_hero_style_5″ include_post=”3038,3316″]

Magam már játszottam korábban a trilógia első epizódjával, most azonban a dunaharaszti Bluebox VR jóvoltából főszerkesztőnkkel a második és harmadik epizódot is kipróbálhattuk. A Bluebox VR egy nagyon hangulatos VR terem, mely év elején nyitotta meg a kapuit, s jelenleg két Oculus Questen és két Valve Index szemüvegen lehet játszani. A hely Dunaharasztiban található, de Budapestről is kiválóan megközelíthető, a Keleti Pályaudvarról induló vonattal körülbelül fél óra alatt el lehet jutni a Dunaharaszti Alsó megállótól két perc sétára fekvő VR teremhez. A terem árai is barátságosak, egy óra játék 3000 forintba kerül. Ráadásul a Bluebox ki is tud települni rendezvényhelyszínekre, így akár egy Star Wars nap keretében is találkozhatunk majd velük.

A Vader Immortal második és harmadik epizódja remekül hozzák az első rész hangulatát és színvonalát,

a fénykardhasználat ezúttal is kiválóra és élethűre sikeredett, játék közben még a régebben tanult vívómozdulatok is előjöttek nekem, annyira beleéltem magam a harcba. A repertoár ezúttal az Erő intenzív használatával is bővült, bár ez leginkább „kődobálásra” – illetve rohamosztagosok felemelésére, fegyverük elszedésére – korlátozódik. [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]Az erőhasználat némi ügyességet is igényel, nekem elég nehéz volt a köveket pontosan elhajítani, hiába tanított erre maga Vader nagyúr…[/su_highlight]

A két epizód, de az egész trilógia közül számomra a középső rész volt a legjobb, nemcsak azért, mert itt ismerkedhettünk meg az erőhasználattal, hanem mert a szórakoztató kaland egy új elemmel is bővült: egy rémisztő rankorral többször is összefutunk az epizód során. [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]A rankort remekül kidolgozták, teljesen élethűre sikeredett, ahogy kapkod és támad,[/su_highlight] és igencsak össze kell szedni a lelki erőnket amikor találkozunk vele: én olykor fel is kiáltottam a játék közben ijedtemben! A harmadik epizód viszont már egy klasszikus Star Wars finálé, amelyből kiderül, hogy milyen nagy dolognak lehettünk részesei, nekünk köszönhető az, hogy mennyit változott a Mustafar a Skywalker kora idejére.

A Vader Immortal szórakoztató, látványos és néhol ijesztő játék, amely teljességgel kihasználja a VR nyújtotta lehetőségeket. [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]A fénykardozás igazán élethű, a játék hangulata és története ízig-vérig Star Wars.[/su_highlight] Próbáljátok ki minél többen a Bluebox VR-ban vagy másutt, vagy ha szeretnétek saját készüléket venni, a Virtuális Valóság Magyarország Facebook-csoportban segítenek a választásban. Sőt, a játék augusztus 25-én érkezik a Playstation VR platformra is!