Még egy kis Jaxxon! – Ezt olvashatjuk augusztusban

Egy párhuzamos valóságban talán tűkön ülve várnánk az augusztust, kíváncsian, hogy milyen újdonságokat hoz majd magával a 2020-as Star Wars Celebration, vagy épp, hogy miként indul A Köztársaság Fénykora projekt. A rendezvény azonban a koronavírus-helyzet miatt elmarad, A Köztársaság Fénykora regényeket pedig elnapolták, így egy sokkalta unalmasabb augusztusnak nézünk elébe. A Celebration elmarad, A Köztársaság Fénykora első regényének megjelenése csúszik, de legalább kapunk egy újabb adag Jaxxont!


Az alapvetően unalmasnak ígérkező augusztus mindazonáltal könyves-képregényes fronton tartogat újdonságokat. A magyar könyvpiacon a Szukits Kiadó ismét izgalmas kötetekkel örvendeztet meg bennünket, ugyanis [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]ebben a hónapban magyarul is befut a Marvel Age of…-sorozatának utolsó felvonása, Az Ellenállás kora.[/su_highlight] Ahogy a korábbi két éra esetében megszokhattuk, ezúttal is két kötetben jelenik meg a képregény, melyek egyike a Hősök, másika pedig a Gonosztevők történeteit fűzi össze. Rey, Finn, Poe, Kylo Ren, Snoke és a folytatástrilógia több más szereplője egy-egy kalandját ismerhetjük meg a füzetekből, melyek közül talán a legérdekesebb a Snoke-történet, amely Kylo Ren kiképzését mutatja be, s ez a képregényszám már a Skywalker kora előtt sejttette, hogy Snoke szájából Palpatine szól az ifjú Ben Solóhoz…

És ha már felmerült a Skywalker kora, akkor ugyancsak meg kell említeni, hogy Rae Carson kiválóan megírt filmregénye is ebben a hónapban jelenik meg magyarul. A könyv remek plusz jeleneteket, és sok-sok izgalmas háttérinfót tartalmaz a IX. epizódhoz, mindenkinek ajánljuk!

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_7″ include_post=”5933″]

Térjünk át az amerikai könyvpiacra. Bár a Charles Soule által írt The Light of the Jedi augusztusi megjelenése elnapolódott (egészen január elejéig), lesz izgalmas megjelenés: Alex Segura remek kis regénye, a Poe Dameron előéletét feldolgozó Free Fall. Főszerkesztőnk és jómagam hónapokkal az augusztus eleji megjelenés előtt, már májusban elolvashattuk, ami alapján leszögezhetjük: igazán kiváló regény lett!

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”6583″]

[su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]Szintén izgalmas kötetnek ígérkezik a hónap végén megjelenő, The Clone Wars: Stories of Light and Dark című novellafüzér, melyben különböző írók mesélik újra a közkedvelt animációs sorozat egy-egy történetszálát, méghozzá egy-egy karakter szemszögéből.[/su_highlight] Ráadásul egy új, a sorozatban sem szereplő sztorit is kapunk az Éjnővérekről. A nézőpontkarakterek között természetesen megtaláljuk Anakint, Obi-Want, Padmét, Rexet vagy Yodát, de mellettük például Maul, Asajj Ventress vagy Cad Bane is kap saját történetet. Sőt, még a tholothi jedi-ifjonc, Klatooni is nézőpontkarakter lesz.

A The Clone Wars novellafüzér borítója (Wookieepedia)

A könyves piacon még egy beszédes című gyerekkönyv is érkezik augusztusban, a What is the Story of Princess Leia? A képregényes fronton pedig természetesen folytatódnak a futó szériák. A Star Wars 5. füzetében Luke követi a Felhővárosban kapott látomását, míg a Darth Vader 4. számában Vader Padmé, és a nő sírjában fekvő titkok után kutat. A Bounty Hunters szintén a 4. füzetéhez érkezik, a Doctor Aphra 3. számában pedig a szélhámos régésznőnek Ronan Tagge zsoldosaival kell majd szembenéznie.

Az IDW képregények közül ebben a hónapban két füzetet is kapunk a klónháborút feldolgozó Battle Talesből, melyek olyan ikonikus karaktereket sorakoztatnak fel, mint Anakin, Obi-Wan, Rex, Cody, Padmé vagy Grievous. Ráadásul érkezik a Star Wars Adventures 2020. évi, Cavan Scott által írt Annualja is, [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]mely történet főhőse nem is lehetne más, mint a Star Wars furcsa zöld nyula, Jaxxon![/su_highlight] A lepi régi partnernője, a gyönyörű Amaiza Foxtrain is szerepet kap a sztoriban, valamint olyan egyéb mellékszereplők, mint Luke, Leia, Han, Csubi vagy éppen IG–88.  A történet már A Birodalom visszavág felé halad, Jaxxon pedig egy olyan bűn miatt kerül kelepcébe, amit el sem követett. Csak remélni tudjuk, hogy a lepi ezúttal is kibújik a slamasztikából!

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”7130″]