Hera kalandjai a Lázadók után

Sok Star Wars rajongó örömmel konstatálta, hogy az októberben érkező Squadrons játék mindkét előzetesében megpillanthattuk a Lázadók egyik közkedvelt karakterét, Hera Syndullát. Néhány pontban összeszedjük, mi is történt Herával a Lothal felszabadítását követően!


Hera Syndulla tábornok az előbb említett esemény után visszatért a Lázadók Szövetségéhez, a Yavin 4-re. A tábornok ezt követően [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]a Szellem fedélzetén részt vett a scarifi ütközetben.[/su_highlight]

A kiképzőparancsnok

A yavini ütközetet követően Hera zseniális pilótaképességeit a repülés-oktatásra fordította,

egy régi, szeparatista droidvezérlő, egy Lucrehulk-osztályú hadihajón működtette a Lázadás pilótaképzőjét.

Rebels will not get a huge ship - Star Wars: Armada - FFG Community
A Lázadók kiképzőbázisa, a Lucrehulk Prime (FFG Community)

Hera számos lázadó pilóta kiképzésénél segédkezett, s itteni állomása során futott össze a rosszéletű, plagizáló régésszel, Celi Aphrával. Doctor Aphra csellel elfogta Syndulla tábornokot, hogy az értékes foglyot felajánlva beférkőzhessen a Kaptárbázis nevű félelmetes birodalmi létesítménybe. Az Aphra parancsnoki rangjelzésébe épített nyomkövetőjének köszönhetően hamarosan  a Lucrehulk Prime is megérkezett a Kaptárbázishoz. [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]Aphra tervének köszönhetően végül a Kaptárbázis elpusztult, Hera és társai pedig megmenekültek, ráadásul Aphra a létesítményen megszerzett titkos birodalmi adatok jó részét is átadta Syndullának.[/su_highlight] A fájlokat azonban a régész titkosította, s csak bizonyos összeg kifizetése után juthatott a tábornok az információkhoz. Hera később Sana Starrost is megbízta, hogy juttassa ki Aphrát a börtönből.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=NRIuE1idE-M”%5D

Hera később is folytatta a lázadó pilóták kiképzését és továbbképzését,

az általa vezetett tréningeken a Squadronsban is szereplő Wedge Antilles, valamint Hobbie Klivian és Zev Senesca, a Zsivány Osztag majdani pilótái is részt vettek.

A Geist cirkáló parancsnoka

Miután Leia Organa és kis csapata megnyerte a Mon Calamari Kereskedelmi Flotta hajóit a Lázadók Szövetségének, a flotta a Mako-Ta űrdokkoknál gyülekezett. [su_highlight background=”#000000″ color=”#fff10d”]A flotta egyik, több hajóból álló csoportját, a Gamma csoportot Hera Syndulla tábornok vezette, akinek a zászlóshajója ekkor a Geist (németül: Szellem) névre keresztelt mon calamari cirkáló volt.[/su_highlight] A cirkáló fedélzetén nem Hera volt az egyetlen twi’lek, több fajtársa szolgált a hídon beosztottjaként.

Trios királynő árulása folytán a Mako-Ta mellett lezajlott ütközet katasztrofális kimenetelű volt a Lázadók Szövetsége számára, több jelentősebb parancsnok (például Dodonna és Draven tábornokok) odaveszett. Syndulla tábornok és a Geist természetesen megmenekült, sőt Luke Skywalker a harcias hubini Markona klánnak is azt javasolta, hogy csatlakozzanak Hera egységéhez.

Star Wars #55 (Hope Dies Part VI) Review (Marvel) -- RetroZap!
Syndulla tábornok a Geist hídján (RetroZap)

A Hoth és az Endor

Természetesen Hera Syndulla a galaktikus polgárháború e két jelentős ütközetének helyszínén is megfordult. A fagyos Hoth bolygón a híres csata előtt bukkant fel, ahol Leia Organa és Han Solo társaságában tauntaunogolt. A Forces of Destiny rövid animációs sorozat két kis epizódja is foglalkozik Hera Endor holdi kalandjával, amelyek már a győztes csatára fókuszálnak. Hera itt Han Soloval és Csubival is találkozott, sőt

Hannak el kellett ismernie azt, hogy a Szellem jobb hajó, mint az Ezeréves Sólyom.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Cs_vQgnVnIM”%5D

Hera Syndulla, Chopper és a Szellem később Kneesaa és a többi ewok társaságában részt vett az Endor holdi ewok falu védelmében is.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=dBs-8hDi-Nc”%5D

A Barma csapásmérő erő

Hera Syndulla számára a galaktikus polgárháború nem ért véget az endori ütközettel. Immár az Új Köztársaság tábornokaként a Barma szektorba küldött flottát irányította, a csapásmérő egységének zászlóshajójaként a Lodestar nevű régi, klónháborús, Acclamator-osztályú hadihajó szolgált.

Acclamator-class transgalactic military assault ship ...
Acclamator-osztályú hajó (Wookieepedia)

A csapásmérő erőhöz tartozó Meteor és Jégeső osztagok mellett a Lodestaron állomásozott a Squadrons játékban látható Előőrs (Vanguard) osztag, valamint a Caern Adan új köztársasági hírszerző akciócsoportjának számító Alphabet osztag is. Hera küldte el az Alphabet pilótáit a Harkrova holdra, hogy összecsiszolódjanak, miközben Syndulla vezetésével az Előőrs, Meteor és Jégeső osztagok bevették az Argai Minoron állomásozó Treinhaus fellegvárat.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”3276″]

Hera Syndulla története természetesen ezzel még nem ér véget, valószínűleg fontos szerepet fog betölteni a Squadronsban, ahogyan az Alphabet osztag hamarosan érkező folytatásában, a Shadow Fallban is.